Krásy Švajčiarska

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1325195
Cena od: 499 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

27.05.2024 5 dní Last Minute 499 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis:
Vaduz • Luzern • Pilatus • Bern • Broc • Vevey • Ženeva

Program:
1. deň:
odchod zo Slovenska v ranných hodinách NON STOP cez Rakúsko a Nemecko, zastávka v meste Vaduz, v hlavnom meste jedného z najmenších európskych štátov – Lichtenštajnska, ubytovanie.

2. deň:
raňajky, prehliadka mesta Luzern, v ktorom sa nachádza najstarší drevený krytý most – Kaplnkový most s Vodnou vežou, centrum mesta s mestskými hradbami a historickými domami, návšteva katedrály sv. Leodegarda, Jezuitský kostol, Plevový most, v ktorého blízkosti sa v minulosti nachádzali vodné mlyny, Leví pamätník, ktorý je symbolom mesta. Lev bol vytesaný z prírodnej skaly na pamiatku hrdinskej smrti švajčiarskej gardy. Popoludní jazda najstrmšou zubačkou na svete na horu Pilatus (2128 m n. m.) opradenú mnohými legendami. Naskytne sa neopakovateľný výhľad na známe hory Rigi, Säntis, Titlis a jazero Vierwaldstattersee, návrat na ubytovanie.

3. deň:
raňajky, presun do hlavného mesta Švajčiarska, Bernu. Prehliadka centra mesta zapísaného na zoznam UNESCO – hodinová veža Zytglogee, najvyššia katedrála Švajčiarska – Münster, federálny palác, medvedí výbeh na brehu rieky, ružová záhrada s pekným panoramatickým výhľadom na staré centrum mesta. Vďaka šiestim kilometrom arkád sa staré mesto môže pýšiť jednou z najdlhších krytých obchodných promenád v Európe. Presun do mestečka Broc, návšteva čokoládovne Cailler. Po prehliadke a nákupoch čokolády a čokoládových dobrôt odjazd do mestečka Vevey, ležiaceho pri Ženevskom jazere. Návšteva múzea venovaného práci a životu slávneho komika, režiséra, producenta a hudobného skladateľa Charlieho Chaplina, nachádzajúceho sa vo vile Manoir de Ban s výhľadom na Ženevské jazero, kde umelec žil posledných 25 rokov svojho života. Vo vile sa zachovalo veľa vecí z jeho života – kreslo, v ktorom sedával, klavír, na ktorom hrával, kuchyňa, rodinné fotografie a pod. Vila prešla rozsiahlou rekonštrukciou a premenila sa tým na multifunkčné výstavné priestory s najmodernejšou technikou. V areáli sa tiež nachádza javisko pod holým nebom, či priestory na skúšanie budúcich umelcov. Presun na ubytovanie do oblasti Ženevy.

4. deň:
raňajky, prehliadka Ženevy, mesta ležiaceho pri Ženevskom jazere obklopeného pohoriami Álp a Švajčiarskou Jurou, je sídlom mnohých medzinárodných organizácií, centrom bankovníctva a známe výrobou hodiniek a klenotníctvom. Celodenná prehliadka mesta začína návštevou a komentovanou prehliadkou Paláca národov – európskeho sídla OSN, ďalej pokračuje centrom mesta, návštevou katedrály sv. Petra, z ktorej veže je jedinečná vyhliadka na Ženevské jazero s fontánou Jet d’eau. Voda z fontány strieka do výšky 140 metrov rýchlosťou 200 km/h a pôvodne slúžila ako poistná záklopka pre vodné zdroje pre mesto. Vo večerných hodinách odchod autobusom NON STOP na Slovensko.

5. deň:
príchod na Slovensko v dopoludňajších hodinách.


Stravovanie:
raňajky

Doprava:
autobusová

Poznámky:
Ceny vstupov sú orientačné, počas roka sa môžu meniť.

Krajiny

Zobraziť všetky »

GALANTA, Šafárikova 1526, tel/fax: 031/7802106-8, mobil: 0903 420 794, 0915 841 961-2, gita@gita.sk 

 

 
 
 
DOVOLENKA  TROCHU  INAK .... luxusné plavby s lodnými spoločnosťami:
Navštívte
Náš profesionálny partner pre informačnú techniku:
Predaj a servis novej a repasovanej výpočtovej a kancelárskej techniky, elektroniky
Odborné poradenstvo v oblasti IT
Služby súvisiace s počítačovým spracovaním údajov

Web: www.itprofessional.sk
E-shop: obchod.itprofessional.sk 
Facebook: https://www.facebook.com/ITPro.sro