Havajské ostrovy a Francúzska Polynézia (Tahiti)

/uploads/usr/10908/zajazdy/tahiti/polynesia-3021072.jpg Tento 5-hviezdičkový rezort Halekulani s výhľadom na sopečný kráter Diamond Head sa nachádza na pláž Hotel má aj vyhrievaný bazén so sklenenou mozaikou a výhľadom na pláž Waikiki. Ponúka vám 3 ocenené reštaurácie, salónik so živou jazzovou hudbou a denné wellness centrum. V medzinárodne oceňovanej reštaurácii La Mer na pobreží, ktorá je otvorená denne v čase večere, ochu Aloha ‘oe i ko Hawai‘i! BUBO Vás víta na Havaji. foto: Martin ŠIMKO – BUBO Ostrovy ďaleko od všetkého. foto: archív BUBO Od 21. Augusta 1959 je Havaj päťdesiatym štátom USA. foto: Ľuboš FELLNER – BUBO Zájdete na príjemnú večeru alebo sa prejdete rušným bulvárom a dáte si havajskú zmrzlinu Shaved Ice? Honolulu je hlavné a najväčšie mesto súostrovia. Prejdite sa príjemným centrom s rozsiahlymi parkami E ‘ai kaua! (Dobrú chuť) foto: Monika ŠENIGLOVÁ – BUBO Oahu je aj domovom asi najznámejšej značky tropického ovocia, banánov a ananásov. Navštívite túto pô Nádherné čerstvé ananásy a čas na cestu vláčikom po plantážach Pineapple Express alebo na prechádzku Tematické suveníry. foto: Monika ŠENIGLOVÁ – BUBO Ako rastie avokádo?
foto: Nela PŘÍDÁLKOVÁ – BUBO Mesto Honolulu je orientované na turistov a preto sa tu nebudete ani chvíľu foto: archív BUBO Okrem krásnych azúrových pláži, vás Havaj očarí tropickou prírodou a lávovým pôvodom. foto: Monika Š Okrem krásnych azúrových pláži, vás Havaj očarí tropickou prírodou a lávovým pôvodom. foto: Monika Š Byodo-In chrám je nádhernou ukážkou japonskej kultúry, ktorú si sem priviezli prisťahovalci už v 19. Zlepšite si ubytovací štandard a zažite jeden z najlepších hotelov v Honolulu. 5-hviezdičkový rezort Zlepšite si ubytovací štandard a zažite jeden z najlepších hotelov v Honolulu. 5-hviezdičkový rezort Zlepšite si ubytovací štandard a zažite jeden z najlepších hotelov v Honolulu. 5-hviezdičkový rezort Zlepšite si ubytovací štandard a zažite jeden z najlepších hotelov v Honolulu. 5-hviezdičkový rezort Zlepšite si ubytovací štandard a zažite jeden z najlepších hotelov v Honolulu. 5-hviezdičkový rezort Zlepšite si ubytovací štandard a zažite jeden z najlepších hotelov v Honolulu. 5-hviezdičkový rezort Výbornou voľbou je aj hotel TRUMP na Waikiki. BUBO tu spáva a poznáme izby aj apartmány. Hotel sa na Výbornou voľbou je aj hotel TRUMP na Waikiki. BUBO tu spáva a poznáme izby aj apartmány. Hotel sa na Výbornou voľbou je aj hotel TRUMP na Waikiki. BUBO tu spáva a poznáme izby aj apartmány. Hotel sa na Výbornou voľbou je aj hotel TRUMP na Waikiki. BUBO tu spáva a poznáme izby aj apartmány. Hotel sa na Výbornou voľbou je aj hotel TRUMP na Waikiki. BUBO tu spáva a poznáme izby aj apartmány. Hotel sa na Výbornou voľbou je aj hotel TRUMP na Waikiki. BUBO tu spáva a poznáme izby aj apartmány. Hotel sa na Výbornou voľbou je aj hotel TRUMP na Waikiki. BUBO tu spáva a poznáme izby aj apartmány. Hotel sa na Výbornou voľbou je aj hotel TRUMP na Waikiki. BUBO tu spáva a poznáme izby aj apartmány. Hotel sa na Chutiť vám tu bude aj káva. Kona tvorí asi 95% z celého objemu kávy, pestovanej na Veľkom ostrove. f Prejdeme sa medzi avokádovými stromami a prezrieme si najstaršiu fungujúcu kávovú plantáž oblasti a Zrelé kávové čerešne. Spoznáme tajomstvo havajskej kávy. foto: Monika ŠENIGLOVÁ – BUBO Typické špeciality havajskej kuchyne pozostávajú z čerstvých darov mora a ovocia. foto: Monika ŠENIG Prenajatými autami sa pokúsime dostať až na najvyšší vrch našej Zeme. Od úpätia, ktoré je 5 km pod m Ako vysoko sme? foto: Ľuboš FELLNER – BUBO Budeme sa na Havaji guľovať? foto: Ľuboš FELLNER – BUBO Tu uvidíte jeden z najkrajších západov slnka vo svojom živote. Na samotnom vrchu Mauna Kea sú svetov Oceán a čierna láva.
foto: Monika ŠENIGLOVÁ – BUBO Šťavnatá zeleň a prerastené paprade.
foto: Ľuboš FELLNER – BUBO Havajská príroda je očarujúca. foto: Monika ŠENIGLOVÁ – BUBO Miesto, kde najčastejšie vidíme na brehu aj vo vode ohrozené karety obrovské. foto: Ľuboš FELLNER – Miesto, kde najčastejšie vidíme na brehu aj vo vode ohrozené karety obrovské. foto: Ľuboš FELLNER – Prechádzka sopečným tunelom.
foto: Ľuboš FELLNER – BUBO Posvätné útočisko v Honaunau. foto: Monika ŠENIGLOVÁ – BUBO Zámerom tiki bolo predstavovať veľmi dôležité, rešpektované autority, a to hlavné bohov, ochrancov a foto: Monika ŠENIGLOVÁ – BUBO foto: Monika ŠENIGLOVÁ – BUBO foto: Monika ŠENIGLOVÁ – BUBO foto: Monika ŠENIGLOVÁ – BUBO Späť v Honolulu...
foto: Ľuboš FELLNER – BUBO Mestská radnica Honolulu. História Havaja je veľmi zaujímavá.
foto: Monika ŠENIGLOVÁ – BUBO Ochutnáte najlepší udon na celom ostrove?
foto: Ľuboš FELLNER – BUBO Krevety u Bubba Gumpa. Mňam.
foto: archív BUBO Dáte sa na surfovanie?
foto: archív BUBO Surfuje celá rodina. Máme tu inštruktorov, ktorí Vás naučia stáť na doske za 2 hodiny. foto: Ľuboš F Pohodu tu cítiť na každom kroku.
foto: archív BUBO Na okraji Honolulu sa nachádza známe letisko Pearl Harbour, ktoré bolo cieľom útokov japonskej letky Navštívte pamätník USS Arizona, USS Missouri a ponorku USS Bowfin. foto: Monika ŠENIGLOVÁ – BUBO Miesta, ktoré poznáte z dokumentárnych filmov. foto: Monika ŠENIGLOVÁ – BUBO Japonské torpédo pilotované samovražedným kamikadze. foto: Ľuboš FELLNER – BUBO Pietne miesto, kde si povieme viac o celom začiatku druhej svetovej vojny. foto: Monika ŠENIGLOVÁ – Makaha valley country club foto: Monika ŠENIGLOVÁ – BUBO foto: Monika ŠENIGLOVÁ – BUBO Ponorky a areál kde sa to všetko v roku 1944 udialo. foto: Ľuboš FELLNER – BUBO Posledné suveníry. foto: Monika ŠENIGLOVÁ – BUBO Dovidenia, Honolulu... 
foto: archív BUBO Dovidenia, Havaj! foto: Monika ŠENIGLOVÁ – BUBO Foto: BUBO archív Foto: BUBO - Martin Lipinský Foto: BUBO - archív Foto: BUBO - Robert Taraba Foto: BUBO - Robert Taraba Foto: BUBO - Robert Taraba Foto: BUBO - Robert Taraba Foto: BUBO - Martin Lipinský Foto: BUBO - Robert Taraba
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1307886
Cena od: 6 850 €
Príplatky od: 942 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

02.06.2024 18 dní First Minute 6 850 € +942 € odlet: Viedeň letecká
04.08.2024 18 dní First Minute 7 950 € +942 € odlet: Viedeň letecká
27.10.2024 18 dní First Minute 7 950 € +942 € odlet: Viedeň letecká
30.03.2025 18 dní First Minute 7 950 € +942 € odlet: Viedeň letecká
20.04.2025 18 dní First Minute 8 900 € +942 € odlet: Viedeň letecká
04.05.2025 18 dní First Minute 6 850 € +942 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Havajské ostrovy - zelená džungľa, 4000 m vysoké sopky, pláže snov a surfisti. Tropický raj vo Francúzskej Polynézii, najkrajšie pláže sveta, šnorchlovanie so žralokmi a rajami. Individualizujte si Pacifik a vyberte si svoj luxusný rezort.

1. deň:
Odlet, prelet okolo zemegule presne na opačnú stranu až na ostrovy uprostred Tichého oceánu. Prilietame na najväčší a najjužnejší ostrov havajského súostrovia. Na stále geotermálne aktívnom ostrove sa ocitnete uprostred skutočného Havaja. Aloha, vitajte! Víta nás príjemné letné počasie. Prilietame vo večerných hodinách, ubytovanie sa na hoteli. Oddych/adaptácia na zmenu časového pásma. Vybrali ste si skvelú cestu a vďaka tejto kombinácii ušetríte jeden dlhý spiatočný let a pozriete si to najlepšie z Tichomoria.

2. deň:
Vyrážame za spoznávaním. Zastavíme sa v obchode, kúpime si lokálne šťavnaté ovocie na piknikový obed na cestu a smerujeme na juh ostrova. Začínajú sa objavovať lávové polia a krajina sa mení. Prichádzame do vulkanického národného parku. Volcano National Park je jediné miesto, ktoré je na Havaji pod patronátom UNESCO. Krátka prechádzka sulfurovými poliami, kde je všade cítiť prítomnosť aktívnej sopky pod nohami. Prechádzame krajinou plnou orchideí až prídeme k výhľadu na kráter sopky. Sopka Kilauea je nepretržite aktívna už od 1983 a v roku 2018 vystrašila celý svet. Pokračujeme ďalej, obydlí ubúda a my sa zastavujeme na pláži s čiernym pieskom, kde sa pri piknikových stoloch naobedujeme. Toto je tiež miesto, kde najčastejšie vidíme na brehu aj vo vode ohrozené karety obrovské. Navštívme jedno z najposvätnejších miest na ostrove - Pu’uhonua o honaunau. Priblížime si históriu Havaja na mieste, kde boli pochovávní náčelníci a vysvetlíme si zákon Kapu. Jedna z najlepších a najexkluzívnejších káv na svete sa pestuje práve na vulkanickej pôde tohto ostrova. Prejdeme sa medzi avokádovými stromami, prezrieme si najstaršiu fungujúcu kávovú plantáž oblasti a zistíme, ako prebieha celý proces spravocania kávových zŕn. Zavŕšiť to môžete ochutnávkou miestnej kávy. 100% Kona káva je tiež výborný darček pre známych a rodinu. Na severovýchode ostrova sa budeme kochať krásnym scenickým výhľadom na mohutný oceán s kulisou typických havajských útesov. Presne tu budete cítiť čaro Havaja. Našou poslednou zastávkou pred príchodom na hotel bude vodopád Akaka. 135 metrov vysoký vodopád sa nachádza uprostred bujnej, šťavnatozelenej džungle, ktorou sa príjemne poprechádzame.

3. deň:
Dnes môžete v lokálnej reštaurácii ochutnať tradičné havajské POKÉ, alebo vyskúšať čerstvý úlovok dňa. Na dnešný deň je naplanovaný fakultatívny výlet na vrch svätej hory Mauna Kea, je potrebné, aby ste si tento fakultatívny výlet doobjednali v naších doplnkových službách. Od úpätia, ktoré je 5 km pod morskou hladinou až po jej vrchol je Mauna Kea (4205m) vyššia než Mt. Everest. Príroda sa mení, zelene ubúda a my sa z úrovne mora pokúsime dostať až na jej samotný vrch. Tu uvidíte jeden z najkrajších západov slnka vo svojom živote. Na vrchole stoja svetové observatóriá, nakoľko je ideálnym miestom na pozorovanie nočnej oblohy. Podarí sa nám zažiť guľovačku? Nezabudnite si pribaliť zimnú čiapku a rukavice. Tento fakultatívny výlet je potrebné objednať čo najskôr. Minimálny vek je 13 rokov. Overte si jeho dostupnosť u nás v kancelárii.

4. deň:
Dnes odlietame na najznámejši ostrov OAHU s hlavným mestom Honolulu. Po prílete nás čaká prehliadka Pearl Harbour. Japonské torpédo pilotované samovražedným kamikadze. Ponorka, areál kde sa to všetko v roku 1941 udialo a Battleship Missouri, na ktorej bol podpísný koniec druhej svetovej vojny. Večer si vychutnáme havajský západ slnka, ktorý si môžete pozrieť buď z hotelového baru alebo zo svetoznámej pláže Waikiki beach, odkiaľ je podľa nás v CK najkrajší. Prichádzame do hotelov podľa preferencií a meníme Big Island za Oahu.

5. deň:
Ráno začíname prehliadkou celého ostrova Oahu. Hovorí vám niečo slovné spojenie Diamond Head? Ak nie, tak po dnešnom dni si ho budete pamätať už navždy. Nenáročná túra nás dovedie až na vrch vyhasnutého kráteru Diamond Head, odkiaľ si vychutnáme krásny výhľad na celé hlavné mesto Havaja. Okrem nádherných azúrových pláži vás Havaj očarí tropickou prírodou a lávovým pôvodom. Samotný Diamond Head dotvára typickú kulisu mesta, ktorú poznáte z každej fotografie Honolulu. Pokračujeme okružnou jazdou na najjužnejší bod ostrova a zastavujeme sa na tých najkrajších miestach po ceste. Obedujeme lokálne, tam, kde aj domáci. Havajskú pohodu pocítite odvšadiaľ. Po obede nás čaká návšteva chrámu Byodo-in Temple, spätého s japonskou migráciou na havajské ostrovy. Prejdeme sa krásnou botanickou záhradou Ho’omaluhia obklopenou majestnatnými horami. Individuálny program na večer v srdci Waikiki. Vyskúšate nočné kúpanie, zájdete si na príjemnú večeru, alebo sa prejdete rušným bulvárom a dáte si havajskú zmrzlinu Shaved Ice?

6. deň:
Oddych na pláži alebo fakultatívny výlet na Maui: celodenný výlet na ostrov Maui. Len čo sa slnečné lúče zaligocú na vlnách oceánu, my už budeme na letisku a odletíme na ďalší ostrov MAUI. Z letiska vyrážame na cestu nazývanú Road to Hana. Cesta dažďovým pralesom s viac ako 600 zákrutami a 42 mostami je celodenné dobrodružstvo, pri ktorom platí, že cesta je cieľ. Zastavujete pri tých najkrajších miestach, ktoré cesta ponúka. Nezabudnite si plavky, keďze môžete vyskúšať kúpanie v jazierkach pod vodopádmi. Z jednej strany prales, z druhej oceán. Cestou si pochutíte na čerstvej kokosovej vode alebo na práve dopečenom havajskom banánovom chlebíku. Dúhové eukalypty lemujúce cestu zažijete len na málo miestach. Trasu zakončíme prechádzkou k Seven sacred pools, kde ucítite silu havajskej prírody. Nad našimi hlavami sa týči zelená sopka Haleakala, ktorá je najväčšou spiacou sopkou sveta. Čaká nás cesta naspäť na letisko a prelet naspäť na Oahu.

7. deň:
Rozlúčka s Havajom, ale nie s Tichým oceánom. Čaká nás prelet na legendárne Tahiti. Večerný prílet do Papeete a transfer do hotela. Sme tu! Ráno začíname s bohatým programom na Ostrovoch Spoločnosti.

8. deň:
Tropický raj v Papeete. Prehliadka duchovného aj politického centra celej Polynézie. Papeete je známe svojimi vzácnymi čiernymi perlami ( žiaden súvis s Jackom!) Vyskúšame náš prvý Tahiti drink. Spoľahlivý miestny sprievodca a CK sprievodca sa postarajú o skvelú prehliadku Papeete a množstvo zážitkov. Začneme miestnym trhom, kde dominuje vôňa čerstvého tropického ovocia, pokračujeme do Parc Bouganville, sadneme si pod banyán a pri pohľade na radnicu Papeete si povieme niečo o francúzskej koloniálnej architektúre. Ak veľa cestujete tak budova Vám pripomína budovy v malijskom Ségou. Budova národného zhromaždenia, prezidentský palác a katedrála Notre Dame Papeete. Alebo nakuknite do protestantského kostola Pafio a započúvajte sa do spevu? Oddýchneme si na promenáde a spravíme selfíčka na námestí To´Ata a Vaiete. Papeete je živým srdcom Tahiti s množstvom reštaurácií, pláží a barov. 

9. deň:
Ráno sa preplavíme na ďalší ostrov. Moorea. Menší ale krásny sused veľkého Tahiti. Náš výlet je skvelým mixom prírody a kultúry ostrova. Mooreu si prejdeme okolo nádherných zátok Cook a Opunohu. Vychutnajte si moment a zadívajte sa kokosové palmy, ktoré sa dotýkajú tyrkysového oceánu a maličké domčeky ( fare), ktoré lemujú cestu. vyhliadka Belvedere a kráter vulkánu. Ste na mieste, kde sa točil slávny film vzbura na lodi Bounty. Povieme si viac o archeologických nálezoch, bujnej vegetácii a nakukneme aj na tabu miesta. V miestnych záhradách ochutnáme tropický džem a výlet zakončíme v známej fabrike Rotui kde ochutnáte čerstvý džús a alkohol produkovaný na ostrove. Poobedie máte len pre seba. Užívajte si pokoj na ostrove, vyskúšajte oceán alebo si požičajte e-bike a obehnite tento maličký ostrov. Kedysi tu CK bežalo maratón a dnes si to v ľahšej forme môžete vyskúšať vy.

10. deň:
Dnes opustíme úžasnú Mooreu a čaká nás tradičný ostrov Huahine, známy aj ako kolíska polynézskej civilizácie. Huahine sa skladá z dvoch ostrovov, severný a južný, ktoré sú prepojené mostom. Ostrov skrýva množsvo archeologických nálezísk a nájdete tu množstvo starodávnych polynézskych posvätných miest známych ako marae. Na brehu jazera Fauna Nui si pozrieme azda najúžasnejšie z nich, Maeva marea. Cítite tú energiu? Miestny život je plný tardícií, rituálov a zvykov. V dedinke Faie sa pozriete na modrooké úhory, ktoré sú vraj reinkarnáciou bývalých Huahinčanov. Na autentickom ostrove Huahine je všetko legendou a má za sebou silný príbeh. Všímajte si tradičné obydlia a zistíte, že tu sa stále pochovávajú predkovia priamo v záhradách domov, kde žili. Na južnom ostrove objavíme tajomstvá vanilkovej plantáže a naučíme sa ako si upraviť pareo. Na severnom nájdete perlovú farmu a múzeum mušlí. Nádherný deň počas ktorého sa dostaneme Polynézii pod kožu priamo na jej najautentickejšom ostrove.

11. deň:
Pokračujeme v našom krásnom zájazde a pred nami je ďalší ostrov. Raiatea, ktorá bola kedysi známa ako Havai’i Nui. Kedysi dávno to bola práve Raiatea, kde polynézska kultúra prekvitala. Ostrov bol domovom navigátorov, ktorí objavovovali južný Pacifik. Od Havaja po Novú Kaledóniu, cez Pitcairny až po Veľkonočný ostrov, Tichý oceán bol ich pomysleným pieskoviskom. Divoký, tajomný ostrov, iný ako všetko ostatné ktoré ste videli. Všetko sa spája v kráľovskom marae Taputapuatea, ktoré je súčasťou svetového dedičstva UNESCO. Tento veľký ostrov, ktorému dominuje hora Tefatoaiti si dokonale pozrieme a zajtra nás čaká posledné zastavenie. Bora Bora.

12. deň:
Náš posledný ostrov má prezývku "Perla Pacifiku" a volá sa Bora Bora. Samotný ostrov je dávno vyhasnutou sopkou, ktorá je už čiastočne ponorená pod vodu a obkolesujú ho pieskové bariéry známe ako motu. Ostrovná lagúna je takmer úplne uzatvorená a je niečím ako gigantickým prírodným akváriom. Farby lagúny sa neustále menia podľa a nad lagúnou bdie emeraldovo zelená hora s exotickým názvom Otemanu. Po prílete sa presunieme do hotela podľa Vášho výberu a potom si už len budete užívať teplú vodu lagúny na Bora Bora. Krajina legiend sa tu zmenila na romantickú destináciu a všetky klišé, ktoré ste počuli sú pravdivé. Takže vitajte v raji raja!

13. deň:
Relax na Bora Bora v nádhernom prostredí, pláže s jemným pieskom. Takto ste si predstavovali raj?

14. deň:
Relax na Bora Bora v nádhernom prostredí, pláže s jemným pieskom. Takto ste si predstavovali raj?

15. deň:
Relax na Bora Bora v nádhernom prostredí, pláže s jemným pieskom. Takto ste si predstavovali raj?

16. deň:
Relax na Bora Bora v nádhernom prostredí, pláže s jemným pieskom. Takto ste si predstavovali raj?

17. deň:
Posledné kúpanie, check out a odlet do Papeete, odkiaľ pokračujeme domov.

18. deň:
Prílet domov a zdieľanie zážitkov s rodinou a priateľmi.

Krajiny

Zobraziť všetky »

GALANTA, Šafárikova 1526, tel/fax: 031/7802106-8, mobil: 0903 420 794, 0915 841 961-2, gita@gita.sk 

 

 
 
 
DOVOLENKA  TROCHU  INAK .... luxusné plavby s lodnými spoločnosťami:
Navštívte
Náš profesionálny partner pre informačnú techniku:
Predaj a servis novej a repasovanej výpočtovej a kancelárskej techniky, elektroniky
Odborné poradenstvo v oblasti IT
Služby súvisiace s počítačovým spracovaním údajov

Web: www.itprofessional.sk
E-shop: obchod.itprofessional.sk 
Facebook: https://www.facebook.com/ITPro.sro