Porto vínna cesta

Výhľad na Porto Portské vinice Porto vínna cesta Porto vínna cesta Portské vinice Porto vínna cesta Porto – most krála Ludvíka I. Barokové schodište v Bom Jesus do Monte Gotický kostol Sao Francisco
Destinácia: Portugalsko, Sever
Kód zájazdu: 1327890
Cena od: 1 615,49 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Gastro

Výber termínu

18.10.2024 6 dní First Minute 1 615,49 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
Severné Portugalsko je stelesnením slávneho vína, ktoré sa rodí v okolí rieky Douro už po dvetisíc rokov. Tu nazriete do tých najkrajších historických viníc a ochutnáte pestrú vínnu paletu od suchých, cez sladké až po to slávne portské. A pritom si užijete nádheru portugalských miest, ako je stredoveké Guimarăes s kráľovským sídlom, kamenné Barcelos s legendou o kohútovi, pútnické miesto Bom Jesus do Monte s mestom Braga, ktoré je slávne ako Rím, či romantické Amarante a aj podmanivý oceán. 
6-dňový letecký zájazd


Program:
1. deň:
Odletom zo Schwechatu do mesta Porto pre nás začína dobrodružstvo v znamení kvalitného vína a pozoruhodnej histórie.

2. deň:
Poďme spoznať Porto! Porto, druhé najväčšie mesto Portugalska a hlavné mesto provincie Douro, vo svete presláveného predovšetkým portským vínom, ktoré však nie je celkom z Porta. Vinice sa nachádzajú v údolí rieky Douro, asi 100 km od mesta a víno je v sudoch prevážané do Vila Nova de Gaia, mestečka ležiaceho na druhej strane rieky takmer splývajúceho s Portom, kde dozrieva v pivniciach. Porto je krásne mesto. Získa si Vás čarovnými uličkami, pozoruhodnou históriou, množstvom pamiatok a v neposlednom rade aj intenzívnym nočným životom. Spoznáme katedrálu Terreido da Sé, starobylú štvrť Barredo a gotický kostol Sao Francisco s honosnou zlatou výzdobou. Fakultatívne môžeme zažiť plavbu loďou po rieke Douro. Vo Villa Nova de Gaia nahliadneme do vínnych pivníc, kde ochutnáme obľúbené portské víno.

3. deň:
Dnešnou prvou zastávkou je pútnické miesto Bom Jesus do Monte s barokovým schodiskom, kde je znázornených 14 zastavení krížovej cesty. Naše kroky povedú do mesta Amarante, ktorého prvá časť názvu po portugalsky znamená „milovať“. Toto atraktívne mesto si nás získa svojim historickým centrom a tiež pôvabným oblúkovým mostom Ponte Sao Gonçalo. Okolie mesta je posiate úrodnými vinicami. Produkuje sa tu mladé pološumivé „zelené“ víno, teda „vinho verde“, z ktorého aj ochutnáme. Pár kilometrov od Porta sa ocitneme pred bránami stredovekej Bragy. Tretie najväčšie mesto Portugalska s malebnou polohou uprostred kopcov sa pre množstvo kostolov nazýva aj portugalským Rímom, alebo mestom arcibiskupov. Jednou z najstarších náboženských stavieb v krajine je Katedrála Sé z r. 1089. Dnešné putovanie uzavrieme návštevou rodinných viníc Quinta da Aveleda s prehliadkou aj ochutnávkou vína.

4. deň:
Dnes sa vydáme na potulky stredovekým mestom Guimarăes (UNESCO), ktoré je kolískou Portugalska. Na miestnom hrade prišiel na svet prvý portugalský kráľ Alfons Henriqués a vďaka nemu sa stal Guimaraes prvým centrom nezávislého Portugalska. V historickom centre uvidíme bývalé kráľovské sídlo Paço de Duques de Bragança z 15.stor. a v ženskom kláštore z 10. stor. Nossa Senhora da Oliveira budeme svedkami kolekcie náboženských predmetov. Deň opäť zavŕšime vo vinárskom podniku Casa de Sezim s prehliadkou aj ochutnávkou.

5. deň:
Gotický most ponad rieku Cavado nás privedie do centra mesta Barcelos, kde nás čaká prehliadka. Práve odtiaľto pochádza legenda o kohútovi, ktorý sa stal symbolom nielen mesta, ale aj celého Portugalska. Naladíme sa na ďalšiu návštevu aj ochutnávku z vinice Quinta do Tamariz. Deň zakončíme v letovisku Póvoa Do Varzim, mesta povoleného hazardu s piesočnými plážami a rušným nočným životom.

6. deň:
Rozlúčime sa s mestom Porto a odletíme do Viedne (s prestupom).



Ubytovanie:
5 x v hoteli 3*.

Stravovanie:
5 x raňajky.


Doprava:
Letecká.

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu s prestupom vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. Miestne transfery a dopravu počas okruhu. 5x ubytovanie s raňajkami. Ochutnávky vína. Služby sprievodcu CK SATUR.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za 5 večerí. Doplatok za predstavenie "Fado". Vstupy. Pobytovú tyxu. Cestovné poistenie.


GALANTA, Šafárikova 1526, tel/fax: 031/7802106-8, mobil: 0903 420 794, 0915 841 961-2, gita@gita.sk 

 

 
 
 
DOVOLENKA  TROCHU  INAK .... luxusné plavby s lodnými spoločnosťami:
Navštívte
Náš profesionálny partner pre informačnú techniku:
Predaj a servis novej a repasovanej výpočtovej a kancelárskej techniky, elektroniky
Odborné poradenstvo v oblasti IT
Služby súvisiace s počítačovým spracovaním údajov

Web: www.itprofessional.sk
E-shop: obchod.itprofessional.sk 
Facebook: https://www.facebook.com/ITPro.sro