Vianočný Krakow, Wadowice a soľná baňa Wieliczka

Destinácia: Poľsko, Malopoľské vojvodstvo
Kód zájazdu: 1327804
Cena od: 129 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy
Advent

Výber termínu

07.12.2024 2 dni First Minute 129 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Vydajte sa s nami do historického Krakowa v čase adventu, kde na stredovekom námestí zažijete čarokrásne vianočné trhy, kúpite si nielen pekné vianočné dekorácie, ručne maľovanú keramiku, ale i prútené košíky, výrobky z dreva, čipky...
Milovníci známych poľských krowiek si taktiež prídu na svoje, nakoľko ich tu majú s príchuťami od výmyslu sveta. Vôňa grilovaného mäsa a klobások Vás bude sprevádzať na každom kroku. Nebude chýbať ani obľúbený grilovaný údený syr s brusnicovou omáčkou.
Vianočné trhy sa budú konať na najväčšom stredovekom námestí v Európe. Ak ste milovníkom historických pamiatok, milujete rušné miesta, pouličných umelcov, stredoveké uličky, lákajú Vás obchody, kaviarničky, tak neváhajte ani chvíľku a navštívte s nami kráľovské mesto Krakow.
Na druhý deň neobídete ani mestečko Wadowice, rodisko pápeža Jána Pavla II, kde uvidíte jeho rodný dom a gymnázium, ktoré navštevoval a taktiež sa zastavíte v unikátnej soľnej bani Wieliczka, kde Vás uchvátia do soli vyrezané sochy, kaplnky a rôzne náboženské reliéfy....

Program zájazdu:
1.deň :
odchod zo Slovenska z jednotlivých nástupných miest. Po príchode do Krakowa sa vydáte svojou vlastnou cestou, alebo sa pridáte k sprievodcovi CK, ktorý Vám poukazuje najvýznamnejšie historické pamiatky.
Uvidíte hrad Wavel, katedrálu sv. Stanislava, Hlavné námestie - Rynek Glowny, renesančnú budovu Sukienice, gotický Mariánsky kostol, budovu Radničnej veže, Floriánsku bránu a Barbakan...
Neskôr budete mať dostatok času na individuálne voľno, návštevu kaviarní, obchodov, reštaurácií a samozrejme krásnych vianočných trhov. Večer odchod na ubytovanie. Nocľah.

2.deň :
po raňajkách sa zastavíte v unikátnej soľnej bani Wieliczka, ktorú navštívi v priemere 700 tisíc ľudí ročne. Uvidíte tu úžasné podzemné kaplnky so sochami a reliéfy vytesané zo soli. Viaceré steny sú zdobené skamenenými soľnými ružami a obrazcami, ktoré predvádzajú nádherné divadlo.
Po návšteve soľnej bani sa zastavíte v mestečku Wadowice - v rodisku pápeža Jána Pavla II.. Ak budete mať záujem, môžete navštíviť rodný dom Jána Pavla II. a uvidíte aj gymnázium, ktoré pápež navštevoval. V popoludňajších hodinách odchod na Slovensko. 

Predpokladané časy odchodov :

Bratislava - cca o 4:00 hod.  
Trnava - cca o 4:45 hod.  
Nitra - cca o 5:30 hod 
Banská Bystrica - cca o 7:00 hod  
Ružomberok - cca o 8:30 hod. 
Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
1 x ubytovanie v 3* hoteli
1 x raňajky
služby overeného sprievodcu
prehliadku Krakowa
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
obojsmerná miestenka  7 € / osoba ( môžete si vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...)
príplatok za jednolôžkovú izbu 35 € / osoba/noc
soľná baňa Wieliczka  cca 115 PLN / dospelá osoba, 96 PLN / deti, 105 PLN / seniori
nástupné miesta a príplatky:
Bratislava 9 € ( garantovaný zvoz)
Trnava 8 € ( garantovaný zvoz)
Nitra 8 € ( garantovaný zvoz) 
Banská Bystrica 7 € ( garantovaný zvoz)
Ružomberok 0 €
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

GALANTA, Šafárikova 1526, tel/fax: 031/7802106-8, mobil: 0903 420 794, 0915 841 961-2, gita@gita.sk 

 

 
 
 
DOVOLENKA  TROCHU  INAK .... luxusné plavby s lodnými spoločnosťami:
Navštívte
Náš profesionálny partner pre informačnú techniku:
Predaj a servis novej a repasovanej výpočtovej a kancelárskej techniky, elektroniky
Odborné poradenstvo v oblasti IT
Služby súvisiace s počítačovým spracovaním údajov

Web: www.itprofessional.sk
E-shop: obchod.itprofessional.sk 
Facebook: https://www.facebook.com/ITPro.sro