Antarktída loďou - plavba cez Drakeov prieliv

/uploads/usr/10898/antarktida/lubosfellner_antarktida-18-1.jpg Najjužnejšie mesto na Zemi, Ushuaia. Odporúčame ochutnať krabov a skočiť si na golf na najjužnejšie Búrlivé vody Drakovho prielivu nás vítajú na úvod cesty. Sme praví námorníci - lovci zážitkov! Foto: Po prejdení Drakeovho prielivu nás čaká nádherná krajina bieleho ticha. Foto: Pavel Fellner – BUBO Naše vylodenia nás povedú za miestnou faunou. Foto: Daniela Mihaldová - BUBO Ľadové kráľovstvo nás absolútne pohltí svojou krásou. Je až neuveriteľné ako veľmi Vám vyrazí dych t Ktoré zviera stretneme ako prvé?
foto: archív BUBO V kajute na palube. Možno práve roztomilé tučniaky.
foto: archív BUBO Alebo veľryby nám takto dajú vedieť, že plávajú blízko? Foto: Daniela Mihaldová - BUBO BUBO sprievodca v akcii. Jeho účasť závisí od dostatočného počtu prihlásených klientov. Na fotke Jur Plná penzia na lodi je skutočne vynikajúca. Foto: Daniela Mihaldová - BUBO Na svoje si prídu skutočne všetci aj tí, ktorí držia dietu, nejedia mäso alebo majú alergie. Foto: D Stolovanie je celý čas na úrovni. Frak a večerné šaty nepotrebujete. Sme tu ako jedna veľká rodina. Raňajky a obedy sú formou bufetov. Foto: Daniela Mihaldová - BUBO Bufety sú neskutočne chutné, majú dobrý výber všetkého možného. Foto:  Daniela Mihaldová - BUBO V rohu k tomu varia kuchári výborne cestoviny, palacinky alebo si dáte radšej zmrzlinu? Foto: Daniel Objavili sme aj skutočne dobre syry, olivový olej a chutné pečivo. Foto: Daniela Mihaldová - BUBO Bufety sú teplé aj studené. Foto: Daniela Mihaldová - BUBO Jedlo na palube je pre mnohých gurmánskym zážitkom. Foto: Daniela Mihaldová - BUBO Počas plavby sa vylodíme na viacerých miestach. Foto: Daniela Mihaldová - BUBO Antarktída nie je jen biela.
Foto: archív BUBO Čierne fliačky na bielych ľadových kryhách rozozná náš sprievodca už z diaľky.
Foto: Ľuboš Fellner – Sila a krása živlov v plnej sile.
Foto: Pavel Fellner – BUBO A teraz si predstavte, že pod hladinou je ľadovec aj 4x väčší. foto: Pavel Fellner – BUBO Pohľad na plávajúce ľadovce a snehom pokryté vrcholy vám prezradí, že ste dosiahli JUŽNÉ SHETLANDSKÉ Osviežujúci kúpeľ.
Foto: Pavel Fellner – BUBO Vyskúšate ho aj vy?
Foto: Pavel Fellner – BUBO Každé vylodenie je splnenie sna.
Foto: Pavel Fellner – BUBO Neuveriteľný život všade okolo nás.
Foto: Ľuboš Fellner – BUBO Všetky vylodenia na zodiakoch v cene.
foto: Pavel Fellner – BUBO Definícia ľadovej modrej.
Foto: Pavel Fellner – BUBO Na stretnutie s veľrybami.
Foto: Pavel Fellner – BUBO Približuje sa?
Foto: Pavel Fellner – BUBO Áno. Veľryba pláva pod naším zodiakom.
foto: Pavel Fellner – BUBO Jej vynorenie spôsobí v zodiaku absolútny ošiaľ. Foto: Ľuboš Fellner - BUBO Ľadová krása. Foto: Pavel Fellner – BUBO Ako maľovaný.
foto: Pavel Fellner – BUBO Plavba na opustené miesta. Foto: BUBO archív Od sprievodcov sa dozviete, čo spôsobuje akú farbu má ľadovec. Veď niekedy sú biele, modré a niekedy Západy slnka farbia prírodu do teplej ružovej alebo žltej farby. foto: Pavel Fellner – BUBO Stretnutia so zvieratami vo voľnej prírode.
Foto: Pavel Fellner – BUBO Tulene vám radi ležérne zapózujú.
foto: Pavel Fellner – BUBO Na dotyk s drsnou aj rozkošnou prírodou.
foto: Pavel Fellner – BUBO Podarí sa Vám odfotiť perfektný odraz hory z hladiny mora? foto: Pavel Fellner  – BUBO Posledné úsmevy...
foto: archív BUBO Naša cesta šiestym kontinentom je na konci. Kam pôjdete nabudúce? Severný pól s BUBO ? 
foto: Pavel
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1333905
Cena od: 11 340 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Plavby

Výber termínu

05.11.2024 11 dní First Minute 11 340 € +0 € odlet: Viedeň letecká
14.11.2024 11 dní First Minute 11 650 € +0 € odlet: Viedeň letecká
23.11.2024 11 dní First Minute 11 650 € +0 € odlet: Viedeň letecká
22.01.2025 11 dní First Minute 13 685 € +0 € odlet: Viedeň letecká
31.01.2025 11 dní First Minute 12 690 € +0 € odlet: Viedeň letecká
09.02.2025 11 dní First Minute 12 150 € +0 € odlet: Viedeň letecká
18.02.2025 11 dní First Minute 11 650 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Antarktída patrí k najkrajším a najmenej prebádaným miestam planéty. Už viac ako dve storočia láka svojimi prírodnými krásami vedcov, lovcov a cestovateľov. Dnes táto čarovná zamrznutá krajina otvorila svoje dvere aj vám a ponúka majestátne ľadovce, krásnu scenériu, výlety na pevninu, ostrovy k tučniakom a tuleňom. na Antarktídu chodí pravidelne už osem rokov a vďaka našim skúsenostiam vieme ponúknuť rozdiel medzi všedným a unikátnym zážitkom.

1. deň:
Vítajte v Ohňovej zemi! Najjužnejšie mesto na svete. Máte čas na aklimatizáciu a prechádzku v meste. V hoteli sa večer uskutoční povinný briefing (18:00), na ktorý musíte prísť. CK Vám zabezpečuje ubytovanie v Ushuaia z dnešného na zajtrajší deň. Zajtra sa nalodíme na plavbu a dnes večer sa na povinnom briefingu dozviete ako to bude prebiehať.

2. deň:
Nastal deň D. Posledné prípravy na plavbu. Prejdeme do prístavu (pred hotelom Albatros) a čaká Vás nalodenie, zoznámenie sa s posádkou, spolucestujúcimi a cez kanál Beagle sa vydáte na objavnú cestu. Všetkým srší radosť z očí a neskutočne sa tešia na zážitky! Drakeov prieliv. Aké to bude? Plavba sa začína! Vítajte na palube lovci zážitkov!
Dostávame sa z teplých vôd Atlantického oceána do chladných oblastí Južného oceána. Za loďou nám naposledy leteli albatrosy - obrovské vtáky s rozpätím krídel viac ako 3 metre, čo je viac než kondor. Poctia nás aj teraz? Morská púť, ktorou sa práve plavíme, sa nazýva aj „Drake passage“, Drakeov prieliv, a nikdy nevieme, čo si na nás pripraví. Niekedy je to Drake Shake, kde nás ako správnych námorníkov vytrasie, a niekedy to je Drake Lake – kedy sú vody pokojné ako jazero. Pokojnú plavbu rozhodne nemal známy kapitán Shackleton. Zo začiatku išiel rovnakou trasou, akou sa plavíme my, a jeho loď Endurance dostávala zabrať už v týchto miestach. Naša loď je oproti jeho lodi luxus. On k tomu išiel naslepo, do absolútneho neznáma. Napriek tomu sa cítime príchodom prvých vĺn ako skutoční námorníci a padáme do rúk nevydanému dobrodružstvu.

3. deň:
Po prieplave objavenom Angličanmi nás budú sprevádzať kŕdle albatrosov a okolo lode budú plávať možno aj veľryby. Drakeov prieliv je miestom, kde sa stretáva studená voda prichádzajúca od pólu s teplejšími severnými vodami. Toto je príčinou rôznorodosti druhov v oblasti. Prieliv je tiež najsevernejším miestom výskytu viacerých antarktických vtákov.

4. deň:
Počas celej plavby budú s Vami na palube odborníci, ktorí vám pomôžu spoznať jednotlivé druhy. Ak budú vhodné podmienky, budete mať možnosť zoznámiť sa s navigáciou lode na otvorenom kapitánskom mostíku. Rozhodne budete striehnuť na veľryby alebo si len tak vychutnať božský výhľad z paluby. Pohľad na plávajúce ľadovce a snehom pokryté vrcholy vám prezradí, že ste dosiahli JUŽNÉ SHETLANDSKÉ OSTROVY, skupinu dvadsiatich ostrovov, ktoré sú známe kolóniami rozkošných tučniakov a tuleňov.

5. deň:
Vyloďujete sa dvakrát denne, aby sme sledovali nádheru bieleho ticha. Dáte si do whisky antarktický ľad?

6. deň:
Dych vyrážajúce ľadové scenérie, množstvo tuleňov, tučniakov, vtáctva a veľrýb. Ostrov kráľa Juraja je najväčším z Južných Shetlandských ostrovov a je rajom pre rôzne druhy tučniakov, kormoránov a ďalších zvierat, vďaka čomu sa stal miestom vedeckých základní pre viaceré krajiny.

7. deň:
ANTARKTICKÝ POLOSTROV: počas plavby sa preplavíte cez najkrajšie vodné cesty na svete Neymayer a Lemaire, čo sú uzučké cesty popod ľadovce.

8. deň:
Záliv Paradise je miestom, kde Nordenskjöldova expedícia v roku 1904 postavila kamennú chatu. Dnes jej ruiny obývajú tučniaky.

9. deň:
Dve vylodenia každý deň, medzitým pozorovanie nezabudnuteľnej prírody a antarktickej fauny z kapitánskeho mostíka. Tieto dni si budete pamätať do smrti.

10. deň:
Zoznámite sa s veľrybami, s kolóniami tučniakov, možno sa aj vykúpete v studených antarktických vodách.

11. deň:
Cez Drakeov prieliv sa pomaly vraciame späť a vylodíme sa v Ushuaia. Rozlučíme sa so spolucestujúcimi a kapitánom. Ak si chcete zabezpečiť odlet z Ushuaia hneď tento deň, zvoľte až poobedňajšie hodiny. Verte, že to, čo ste zažili Vy, zažil pred Vami iba zlomok obyvateľov planéty Zem.

Krajiny

Zobraziť všetky »

GALANTA, Šafárikova 1526, tel/fax: 031/7802106-8, mobil: 0903 420 794, 0915 841 961-2, gita@gita.sk 

 

 
 
 
DOVOLENKA  TROCHU  INAK .... luxusné plavby s lodnými spoločnosťami:
Navštívte
Náš profesionálny partner pre informačnú techniku:
Predaj a servis novej a repasovanej výpočtovej a kancelárskej techniky, elektroniky
Odborné poradenstvo v oblasti IT
Služby súvisiace s počítačovým spracovaním údajov

Web: www.itprofessional.sk
E-shop: obchod.itprofessional.sk 
Facebook: https://www.facebook.com/ITPro.sro