Gruzínsko - skryté poklady Kaukazu

Pohľad na mesto Tbilisi Gruzínsko - pohľad na most Gruzínsko - most v meste Gruzínsko - skryté poklady Kaukazu- pamiatky a architektúra Pohľad na most mieru Gruzínsko - skryté poklady Kaukazu- pamiatky a architektúra Gruzínsko - skryté poklady Kaukazu- stánky s jedlom Gruzínsko - skryté poklady Kaukazu- mesto Pohľad na most mieru Gruzínsko - skryté poklady Kaukazu-príroda Gruzínsko - skryté poklady Kaukazu- pamiatky a architektúra Gruzínsko - skryté poklady Kaukazu- pamiatky a architektúra Gruzínsko - skryté poklady Kaukazu- pamiatky a architektúra Gruzínsko - skryté poklady Kaukazu- mesto Gruzínsko - skryté poklady Kaukazu- mesto Gruzínsko - skryté poklady Kaukazu- pohľad na mesto Gruzínsko - skryté poklady Kaukazu- obrazy Gruzínsko - skryté poklady Kaukazu- obrazy
Destinácia: Gruzínsko
Kód zájazdu: 1333809
Cena od: 1 449 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

31.05.2024 8 dní First Minute 1 449 € +0 € odlet: Viedeň letecká
24.09.2024 8 dní First Minute 1 598,80 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
8-dňový letecký zájazd

Úvod:
Svieže, farebné a podmanivé je gruzínske Tbilisi, ktorého čaru veľmi ľahko podľahnete. Ku tomu z každej svetovej strany gruzínske tradície plné kláštorov, kostolov ale aj chutnej kuchyne či svetoznámeho vína. Starobylé náboženské centrá, archeologické skvosty ako skalné mesto Uplistsikhe, "plačúce steny" a "mesto lásky" Sighnaghim, či majestátne horstvo dvíhajúce sa do výšky 5000 m sú gruzínske divy.

Program:

1. deň:
Odlet Viedne do Gruzínska.

2. deň:
Prílet v skorých ranných hodinách, transfer do hotela, odpočinok po ceste. Po raňajkách začneme náš program. Tbilisi, nádherné mesto, ktoré je plné malebných uličiek a farebných domčekov v kontraste s modernou architektúrou veľkomesta. Začneme pri kostole Metekhi, prejdeme k židovskej synagóge, pozrieme si katedrálu Sioni, most Mieru, kostol Anchiskhati, mešitu Ateshka, monument Matka Gruzínska. Lanovkou sa vyvezieme k pevnosti Narikala. Vystúpime na svätý vrch Mtatsminda, zaujme nás jedinečná architektúra sírnych termálnych kúpeľov (vstup je možný v predposledný deň programu za poplatok). Navštívime najväčší kostol Sameba (Svätá Trojica), kostol je hlavnou gruzínskou ortodoxnou katedrálou a zároveň najväčšou náboženskou stavbou v krajine. Prejdeme sa hlavnou ulicou Rustaveli Avenue a starobylou ulicou Shardeni v centre hlavného mesta s množstvom nočných barov, malých galérií či reštaurácií.

3. deň:
Mesto Mtskheta je jedno z najstarších miest v Gruzínsku a zároveň starobylým náboženským centrom krajiny. Leží v provincii Kartli a na sútoku riek Aragvi a Mtkvari. Navštívime kláštor Jvari pri meste Mtskheta – gruzínsky ortodoxný kláštor zo 6. storočia, ktorý je zapísaný do svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Názov v preklade je Kláštor kríža. Katedrála Svetitskhoveli. Dostaneme sa i do mesta Gori, kde sa narodil Stalin. Aj keď sa môže zdať, že názov mesta je z ruského „gory“, je to gruzínske slovo, ktoré v preklade znamená „vrch“. Uplistsikhe je prehistorické skalné a jaskynné mesto – jedna z najstarších archeologicky doložených obytných lokalít v Gruzínsku. Návrat do Tbilisi.

4. deň:
Sighnaghi – „mesto lásky“ sa nachádza v najvýchodnejšom regióne Gruzínska Kakheti a je administratívnym centrom okresu Sighnaghi. Je známe výrobou kvalitných vín a tradičných kobercov. Mesto a jeho okolie je tiež známe jedinečnou prírodou a bohatstvom historických pamiatok. Navštívime kláštor St. Nino – osvietenkyňa Gruzínska z roku 338, ktorá kázala kresťanstvo a zaviedla v krajine kresťanskú vieru. Tsinandali, sídlo rodiny Chavchavadze, ktorá bola v 19. st, známou gruzínskou aristokraciou. Prejdene sa po nádhernej záhrade, ktorá nás privedie priamo do bývalého sídla známeho básnika. Navštívime aj miestne vinárstvo. Ubytovanie v hoteli v Telavi.

5. deň:
Pozrieme si jednu z najvýznamnejších architektonických pamiatok Gruzínska v Gremi, ktoré bolo v 16. a 17. storočí prosperujúcim hlavným mestom kráľovského regiónu Kakheti. Katedrála Alaverdi. Na obed sa zastavíme v miestnej rodine, kde sa dozvieme niečo o gruzínskych tradíciách, ochutnáme tradičné jedlo, naučíme sa robiť tradičnú cukrovinku Churchkhela, ochutnáme tradičné víno a nápoj Chacha.  Návrat do Tbilisi.

6. deň:
Cesta nás povedie k hore Kazbegi (5033 m). Jedno z posledných miest, ktoré navštívime je kostol a hrad Ananuri z 13. st. Sídlo bolo využívané panovníkmi z regiónu Aragvi a bolo dejiskom mnohých bitiek. Po ceste návšteva „plačúcej steny“. Gergeti Trinity Church, kostol Najsvätejšej Trojice pri obci „Gergeti“ sa nachádza na pravom brehu rieky „Chkheri“, v nadmorskej výške 2 200 m. Večera v reštaurácii – ochutnávka gruzínskej národnej kuchyne.

7. deň:
Voľno v hlavnom meste. Možnosť fakultatívnych aktivít: návšteva sírnych termálnych kúpeľov s terapeutickými vlastnosťami. Kúpele sú postavené na mieste, kde sírne potoky pramenia zo srdca zeme a majú terapeutickú povahu s konštantnou teplotou 38 – 40 °C. Možnosť návštevy trhu. Tu môžete získať staré koberce, maľby či iné zaujímavé artefakty ako spomienku na Vašu návštevu. Návrat na ubytovanie.

8. deň:
V závislosti od letových časov transfer na letisko, odlet do Viedne.


Ubytovanie:
3* hotely

Stravovanie:
Raňajky, 3x obed, 2x večera

Doprava:
Letecká

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu z Viedne s prestupom vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfery BA - letisko - BA. Miestne transfery. Ubytovanie v 3* hoteloch s raňajkami. 3x obed, 2x večeru. Vstupy podľa programu. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Prepitné pre miestnych vodičov a sprievodcov 60 € / osoba (vyzbiera sprievodca po prílete). Stravu a nápoje nezahrnuté v programe. Vstupné do sírnych kúpeľov. Cestovné poistenie.

GALANTA, Šafárikova 1526, tel/fax: 031/7802106-8, mobil: 0903 420 794, 0915 841 961-2, gita@gita.sk 

 

 
 
 
DOVOLENKA  TROCHU  INAK .... luxusné plavby s lodnými spoločnosťami:
Navštívte
Náš profesionálny partner pre informačnú techniku:
Predaj a servis novej a repasovanej výpočtovej a kancelárskej techniky, elektroniky
Odborné poradenstvo v oblasti IT
Služby súvisiace s počítačovým spracovaním údajov

Web: www.itprofessional.sk
E-shop: obchod.itprofessional.sk 
Facebook: https://www.facebook.com/ITPro.sro