Plavba po Níle pre deti s animátormi Planet Fun

Destinácia: Egypt
Kód zájazdu: 1313668
Cena od: 1 498,70 €
Príplatky od: 0 €
Exotika
Plavby
Pre rodiny s deťmi

Výber termínu

25.10.2024 8 dní First Minute 1 498,70 € +0 € odlet: Bratislava letecká

Popis zájazdu

TV chladnička,minibar salón krásy detské animácie miniklub fitness centrum trezor animačný program internet, WiFi klimatizácia bazén

Úvod:
8 - dňový letecký zájazd.


Program:

1. deň:
Odlietame z Bratislavy/z Viedne do Egypta. Po prílete do Hurghady/Marsa Alam sa presunieme do hotela, dáme si kratučký oddych, aby sme hneď ráno mohli vyraziť za nílskym dobrodružstvom.
Animačný program: zoznamovačka začína už na letisku.

2. deň:
Síce skoro ráno, ale nevadí, sa vydávame do Luxoru, lebo tam to všetko začína. Ešte popoludní prejdeme najväčšou egyptskou bránou a vojdeme do sveta divov – do chrámu v Karnaku. Práve ten má úžasných 134 stĺpov, ktoré sú 10 x také vysoké ako Shrek, a kde sa hrá na schovávačku jedna radosť. Na stenách sa nám premietne tisícročný príbeh faraónov a bohov. Milióny hieroglyfov nám tu dajú odpovede, prečo sme sa vydali na misiu starovekom. Aké sú to zaklínadlá pre návrat múmie? Snáď nám povie najväčšia socha najmenšieho boha, ktorý má podobu skarabea. Chrám v Luxore má svoje tajné miesta, ktoré my určite objavíme, ako slávni archeológovia. Veď tá skrýša tu nie je len tak. A kto a ako stvoril ľudstvo? Tu sa dozvieme.
Animačný program: nalodenie – Múmia sa vracia – večerné kino

3. deň:
Medzi horami a dolami leží Údolie kráľov, v ktorom spočíva nezabudnuteľný „zlatý kráľ“. Práve tu v srdci skalných hôr na nás čakajú záhady hrobiek. Kde sa skrýva faraón Ramesse a kde Seti? Kto chce, môže vojsť aj do „príbytku najbohatšieho panovníka“. Kúsok dravej Afriky nám rozpovie príbeh slávnej kráľovnej Hatšepsut. Jej chrám pomaľovaný ako grafity „zamrzol dodnes presne ako Ľadové kráľovstvo“. Nevynecháme ani Memnonove kolosy, ktoré nehybne sedia a dívajú sa na okoloidúcich vyše 3000 rokov. Kukneme na nich aj my. Popoludní sa plavíme do Edfu a z lodi sledujeme šum paliem, rybárov loviacich v malých loďkách, oslíkov a polia plné banánovníkov.
Animačný program: tabata – záhady Údolia kráľov – rodinné Saturoviny

4. deň:
V meste Edfu navštívime chrám sokolieho boha Hora, ktorý sa preslávil aj vo filme „Bohovia Egypta“. A čo nám Hor ukáže tu? Vesmír, nebo, zem, slnko a mesiac v jeho najdokonalejšom chráme. Niet mu páru. Tu spoznáme jeho silu, múdrosť a boj proti zlu. Vyhrá? Veď uvidíme. Po skvelom obede na lodi, si odskočíme ku krokodílom v Kom Ombo. Nebojíme sa ich, lebo nás privítajú ako dvetisíc roční krásavci. Predstavenie sa začína. Uzavrú nakoniec práve tu dvaja bohovia a veční rivali Sobek a Hor mier? A čo ten lev na stenách? Je to Leví kráľ? Po tom čo to odhalíme, sa vydáme na plavbu do Asuánu.
Animačný program: ranná joga – hľadá sa Sobek – základy hieroglyfov

5. deň:
Vychutnáme si raňajky v najjužnejšom meste Egypta, kde zlatý piesok obmýva modrý Níl a statoční čierni Núbijci rozdávajú „biele úsmevy“. Ešte sa malým člnom poplavíme za láskou, do chrámu bohyne Isis na Philae. Na vode nás privítajú scenérie ako z príbehu Šeherezády a stromu života. Veď napokon aj tu je jeden taký. Nájdeme ho? Ak áno, tak nám chýba už len lietajúci koberec. Ale ten tu majú tiež. Na asuánskom trhovisku. A nielen to. Preveríme, čo za poklady tam Núbijci skrývajú. A teraz vážna vec – chceme vidieť živých krokodílov? Jednoznačne! Pohľadáme ich vo farebnej núbijskej dedinke.
Animačný program: strečingy – deň plný výziev – rodinný kvíz

6. deň:
Lúčime sa s našou loďou a čaká nás dlhý presun, pri ktorom toho zas ale veľa uvidíme ku moru, ktoré je vraj „Červené“. Prichádzame do Hurghada/ Marsa Alam dáme si večeru a namaľujeme tú najkrajšiu spomienku z Nílu.
Animačný program: check out – cestou necestou – namaľuj si spomienku

7. deň:
A čo na záver? Ešte dáme oddych s all inclusive programom, ktorý sa určite neodmieta. Veď aj faraónsky deň pri mori má svoje čaro.
Animačný program: ranná joga – faraónsky deň – rozlúčkový večer

8. deň:
Zamávame čarovnému Egyptu, ktorý nás veľa naučil a letíme späť domov. Odlet do Bratislavy.


Poznámka:
Trasa plavby a dni odchodov sa môžu meniť. Lodným itinerárom sa prispôsobuje následne aj program zájazdu. Plavba sa začína/končí v Asuáne alebo v Luxore. Možnosť zakúpiť prelet Asuán - Hurghada cez Káhiru.


LOĎ A JEJ VYBAVENIE
Plavby po Níle sú realizované na kvalitných 5* lodiach. Väčšinou využívame lode z flotily Jaz Cruises.Jaz Crown Jewel alebo podobná 5* loď, oknové kajuty situované na jednotlivých palubách lode. K vybaveniu kajút patrí kúpeľňa, sušič vlasov, SAT TV, trezor, minibar a klimatizácia. Na lodi sa nachádza recepcia, bar na hornej palube, reštaurácia, salón krásy, lounge s pripojením na internet (za poplatok), obchod so suvenírmi a fitnes centrum. Na hornej palube je terasa na slnenie a bazén, ležadlá, slnečníky a osušky sú zdarma.


Ubytovanie:
4* hotel, 5* loď.


Stravovanie:
Na lodi plná penzia bez nápojov, v hoteli all inclusive.

Pre deti:
• Rozprávkové chrámy Luxor a Karnak
• Múmie v Údolí kráľov
• „Grafity“ chrám kráľovnej Hatšepsut
• Po stopách filmu Bohovia Egypta
• Krokodíly v Núbijskej dedinke
• Rodinný klub Planet Fun


Doprava:
Letecká.

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu z Bratislavy do Hurghady alebo Marsa Alam vrátane letiskových a servisných poplatkov. Miestne transfery. 4x ubytovanie na 5* lodi s plnou penziou, 3x ubytovanie v 4* hoteli v Hurghade s all inclusive programom. Miestneho sprievodcu počas plavby. Vstupné vízum. Sprievodcu CK. Animátora klubu Planet Fun počas celej cesty. 

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu/kajutu. Stravu a nápoje nezahrnuté v programe. Vstupy do pamiatok 200 USD/osoba (platba na mieste sprievodcovi). Fakultatívne výlety - Abu Simbel cca 120 USD, let balónom nad Luxorom 110 USD (platba na mieste). Cestovné poistenie. Možnosť zakúpiť prelet Asuán - Hurghada cez Káhiru.

Povinné doplatky:
Povinné prepitné na lodi 60 USD (platí sa na mieste).

GALANTA, Šafárikova 1526, tel/fax: 031/7802106-8, mobil: 0903 420 794, 0915 841 961-2, gita@gita.sk 

 

 
 
 
DOVOLENKA  TROCHU  INAK .... luxusné plavby s lodnými spoločnosťami:
Navštívte
Náš profesionálny partner pre informačnú techniku:
Predaj a servis novej a repasovanej výpočtovej a kancelárskej techniky, elektroniky
Odborné poradenstvo v oblasti IT
Služby súvisiace s počítačovým spracovaním údajov

Web: www.itprofessional.sk
E-shop: obchod.itprofessional.sk 
Facebook: https://www.facebook.com/ITPro.sro