Island - Za polárnou žiarou

Destinácia: Island
Kód zájazdu: 1302350
Cena od: 2 543,32 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

13.12.2024 5 dní First Minute 2 543,32 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
5-dňový letecký zájazd

Perex:
Zlatý trojuholník alebo 3 klenoty ostrova v zimnom šate: najstarší parlament na svete Thingvellir, trojposchodový vodopád Gulfoss a gejzír Strokkur. Malebná dedinka Vík, čierna pláž, slávne kúpele Blá Lónid, termálne kúpele Nebeská lagúna s výhľadom na Atlantický oceán, termálna oblasť Krýsuvík, sopka Fagradalsfjall, ktorá sa prebudila v marci 2021, a najsevernejšie hlavné mesto sveta Reykjavík - farebné domy, divoký nočný život, bohatá umelecká scéna, kaviarne, múzeá a galérie, . . to všetko na pozadí zasnežených hôr uprostred cudzích lávových polí pokrytých machom. A nezabudnuteľný zážitok - pozorovanie polárnej žiary v odľahlej krajine bez svetelného smogu, najčarovnejší prírodný úkaz na 5 dní a za fantastickú cenu!

Program:

1. deň:
Priamy let z Viedne, prílet na medzinárodné letisko Keflavík, presun do Reykjavíku. Čaká nás prehliadka mesta Reykjavík: Höfdi – miesto historického stretnutia prezidentov USA a Sovietskeho zväzu v roku 1986 a bezpochyby najznámejší monument mesta – futuristická budova kostola Halgrímskirkja. Ďalej nás čaká nákupná ulička Laugarvegur, budova parlamentu, radnica, prístav a moderná budova filharmónie Harpa. Oddych v geotermálnych kúpeľoch Sky Lagoon s výhľadom na Severný Atlantický oceán. Tradície kultúry kúpania sú neoddeliteľnou súčasťou islandského spôsobu života. Geotermálna voda omladzuje telo aj dušu, takže po polnočnom kúpeli sa môžete vynoriť osviežení, oddýchnutí. Ubytovanie v centre hlavného mesta Islandskej republiky.

2. deň:
Raňajky. Zlatý trojuholník, alebo tri drahokamy Islandu v zimnom odeve: najstarší parlament sveta Tingvellir, trojstupňový vodopád Gulfoss a gejzír Strokkur. Najstarší národný park Islandu ?ingvellir unikátom tak z historického, ako aj geologického hľadiska – leží na tektonickom zlome eurázijskej a americkej pevninskej dosky a vy sa tak môžete ocitnúť, "jednou nohou v Amerike a druhou v Európe.“ Pokračovanie k najznámejšiemu gejzíru sveta Geysiru, podľa ktorého sú pomenované všetky gejzíry sveta. Dnes však spoľahlivo funguje už len jeho sused Strokkur vyvrhujúci vodu do výšky 15-30 metrov približne každých 5-10 minút. Len kúsok od tejto termálnej oblasti sa nachádza monumentálny, dvojstupňový vodopád Gulfoss, nazývaný „zlatý“. Padá do hĺbky 32 metrov a za slnečných dní sa kvapky odrážajú v prekrásnej dúhe. Zastávka pri kráteri Keri? – miesto, kde účinkovala aj slávna islandská speváčka Björk. Ubytovanie v južnej časti ostrova v mieste s minimálnym svetelným smogom – snažíme sa splniť jednu z podmienok na pozorovanie polárnej žiary, ostatné je na prírode. V noci sa staneme lovcami nepolapiteľného objektu s názvom Aurora Borealis. Práve ste sa dostali do subarktickej oblasti, tesne pod polárnym kruhom. Zdá sa, že máte neuveriteľné šťastie: trafili ste do správneho ročného obdobia (je dosť tma!), slnečná aktivita je dobrá a – bože môj – pred nami je jasná obloha! Fantastické! Možno vám februárová zima na Islande odhalí váš celoživotný sen zažiť kúzlo polárnej žiary!

3. deň:
Raňajky. Návšteva centra Lava, ktoré nám zaručí pohľad na vnútorné sily Zeme. Preskúmame rôzne sopečné erupcie a lávové prúdy, vulkanické a riftové systémy, zlomy a ľadovcové záplavy, ktoré robia Island vynikajúcim príkladom vulkanizmu. Čaká nás nádherná oblasť islandského juhozápadu plná povestných prírodných krás – cestou do malebnej dedinky Vík sa zastavíme pri vodopáde Seljalandsfoss, ktorý umožňuje návštevníkom prechod „poza“ svoj vodný závoj. Nasleduje vodopád Skogar, jeden z najvyšších na ostrove. Dedinka Vík leží neďaleko magickej pláže s čiernym pieskom a bazaltovými stĺpmi všetkých veľkostí a tvarov. Kúsok odtiaľ sa z mora vynárajú tajomné útvary skamenených trolov Reynisdrangar. Výhľad na útesy Dýrholaey - južnú bránu Islandu - zažite ostrov ohňa a ľadu na vlastnej koži! Ubytovanie v južnej časti ostrova v mieste s minimálnym svetelným smogom – snažíme sa splniť jednu z podmienok na pozorovanie polárnej žiary. V noci sa staneme lovcami nepolapiteľného objektu s názvom Aurora Borealis. Polárna žiara (islandsky Nor?urljós – severské svetlo) je možno najčarovnejší prírodný úkaz, aký môžeme zo Zeme pozorovať. Ubytovanie.

4. deň:
Raňajky. Vyrážame na prehliadku polostrova Reykjanes. Vyberieme na miesto erupcie, ktoré sa nachádza len 50 minút jazdy od hlavného mesta Reykjavíku – k islandskej sopke Fagradalsfjall, ktorá sa prebudila v marci 2021. Miesto erupcie je pokojné a je určite nezabudnuteľným zážitkom. Presunieme sa do geotermálnej oblasti Krysuvík s bublajúcimi bahennými jazierkami a farebnými fumarolami. Jazda pozdĺž pobrežia do rybárskej dedinky Grindavík s pokračovaním cez lávové políčka pripomínajúce mesačnú krajinu až na výbežok Reykjanestá. To najlepšie nás čaká nakoniec: slávna Modrá Lagúna! To, čo je Eifelovka pre Paríž či Disneyland pre Floridu, to je Bláa Lónid pre Island. Top atrakcia uprostred čierneho lávového poľa, mliečno-modrá geotermálna voda s liečivým bahnom má ideálnych 38 °C. Po relaxačnom a zdravom kúpeli návrat na ubytovanie do Reykjavíku.

5. deň:
Po raňajkách transfer na medzinárodné letisko Keflavík, odlet do Viedne, transfer do Bratislavy.


Ubytovanie:
3* hotely

Stravovanie:
raňajky


Doprava:
Letecká, autokarová doprava na mieste.


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu Viedeň - Keflavik - Viedeň vrátane servisných a letiskových poplatkov, transfer BA – letisko Schwechat – BA, 2 x ubytovanie s raňajkami v hoteli 4*, 2 x ubytovanie s raňajkami v hoteli 3*, vstup do ľudového múzea Skogar, vstup do geotermálnych kúpeľov Sky Lagoon, kráter Kerid, vstup do návštevného centra Lava Center, vstup do Blue lagoon, dopravu klimatizovaným autobusom a sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za 1/1 izbu. Stravu a nápoje mimo uvedeného, vstupné mimo uvedených, cestovné poistenie.

GALANTA, Šafárikova 1526, tel/fax: 031/7802106-8, mobil: 0903 420 794, 0915 841 961-2, gita@gita.sk 

 

 
 
 
DOVOLENKA  TROCHU  INAK .... luxusné plavby s lodnými spoločnosťami:
Navštívte
Náš profesionálny partner pre informačnú techniku:
Predaj a servis novej a repasovanej výpočtovej a kancelárskej techniky, elektroniky
Odborné poradenstvo v oblasti IT
Služby súvisiace s počítačovým spracovaním údajov

Web: www.itprofessional.sk
E-shop: obchod.itprofessional.sk 
Facebook: https://www.facebook.com/ITPro.sro