Maroko - križovatka farieb a vôní

royal palace of fez, Maroko Maroko - križovatka farieb a vôní, poznávací zájazd Pieskový zámok Ait Benhaddou Kasbahs Minaret v Koutoubii Mešita Hassan Mešita Hassan Pieskový zámok Ait Benhaddou Kasbahs Africká oáza, Maroko Maroko - križovatka farieb a vôní Miestny predávajúci na námestí Djemaa El Fna Zabávajúci sa hudobníci Garbiarské dielne s velkými kaďami naplnenými prírodným farbivom Domáce deti Náhrdelníky, čajníky, vázy, svietniky Ksar Ait Benhaddou Oddychujúce ťavy Dedina Azrou známa svojimi ručne tkanými kobercami Maroko - križovatka farieb a vôní - ulice Maroko - križovatka farieb a vôní Maroko - križovatka farieb a vôní - kozy na strome Maroko - križovatka farieb a vôní - pamiatky Maroko - križovatka farieb a vôní - pamiatky Ludia na trhoch Ryby na trvhovh Predaj surovín Trhy Záhrady Majorelle Tradiční pastieri kôz na stromoch
Destinácia: Maroko
Kód zájazdu: 1285394
Cena od: 1 615,49 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

16.09.2024 8 dní First Minute 1 615,49 € +0 € odlet: Viedeň letecká
14.10.2024 8 dní First Minute 1 615,49 € +0 € odlet: Viedeň letecká
28.10.2024 8 dní First Minute 1 615,49 € +0 € odlet: Viedeň letecká
11.11.2024 8 dní First Minute 1 615,49 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
8 - dňový letecký zájazd.

Perex:
Marocké kráľovstvo plné kontrastov vám ukáže tie najkrajšie stredoveké mestá ako Fez so stovkami ulíc, garbiarne, trhy čerstvých produktov, rozmanitý Marrákeš s námestím "odsúdených", mešitou Koutubia a pohľadom na Vysoký Atlas, elegantné hlavné mesto Rabat, veľkolepú Casablancu s mešitou Hassana II., fascinujúcu púšť, stovky vôní a desiatky chutí vynikajúcej marockej kuchyne. 

1. deň:
Odlet z Viedne. Prílet do Maroka, do nádherného a azda najznámejšieho z kráľovských miest, do Marakéša. Marakéš (UNESCO) je druhé najstaršie z kráľovských miest a je právom nazývané aj „Perlou juhu“. Ubytujeme sa a podľa voľného času sa vyberieme spoznať toto nádherné mesto. V prípade príletu do Agadiru je program prehodený.

2. deň:
V tento deň sa presunieme do mesta Casablanca, ktoré je známym priemyselným centrom a centrom obchodu. Krátka prehliadka nám zahrnie námestie Spojených národov, medinu, námestie Mohameda V., okolie kráľovského paláca a rezidenčnú štvrť Anfa, Al Diab corniche a okolie mešity Hassana II. Následne sa vydáme na cestu do neobyčajne zeleného mesta Rabat, kde si pozrieme nádhernú starú časť mesta, Kasbah Oudaya, Hasanovu vežu a mešitu  (len zvonku), mauzóleum Mohammeda V. a Mechouar (známe opevnenie okolo kráľovského paláca).

3. deň:
Presunieme sa do Meknes (UNESCO). Cestou sa zastavíme na posvätnom mieste Volubilis. Navštívime „Marocké Versailles“, ktoré bolo založené v 17. storočí, spoznáme najkrajšiu marockú bránu Bab El Manasour  a stajne kráľa M. Ismaila. Pozrieme si i novú a starú medinu. Vydáme sa na cestu do mesta Fez. Príchod do Fez v neskorých večerných hodinách.

4. deň:
Ráno bude venované prehliadke mesta Fez (UNESCO), ktoré je právom považované za kolísku vzdelania a kultúry. Navštívime hrobky dynastie Merinides, uchváti nás miestny bazár, kde sa budeme predierať úzkymi uličkami medzi oslíkmi a necháme sa uniesť množstvom farieb a vôní, navštívime Medersas, mešitu Karouine a fontánu Nejjarine. Počas prechádzky sa stretneme aj s miestnymi výrobcami suvenírov, ktoré si budeme môcť zakúpiť.

5. deň:
Po skorých raňajkách sa vydáme na cestu do mesta Erfoud. Budeme prechádzať berberskou dedinou Immouzer du Kandar, cez cédrové lesy sa presunieme masívnym horstvom stredného Atlasu s nádhernými scenériami k jazeru Dait Aoua, prejdeme známym strediskom zimných športov Ifrane, narazíme na ďalšiu berberskú dedinu Azrou, ktorá je známa svojimi ručnými výrobkami z dreva a tkanými kobercami. Cestou nás čaká ešte mesto Errachidia a nádherné údolie Ziz s množstvom malých opevnených dediniek. Fakultatívne možný výlet na džípoch do púšte Erch Chebbi a na známe pieskové duny Merzouga.

6. deň:
Po raňajkách sa vydáme na cestu do mesta Tinerhir. Prechádzať budeme nádhernými oázami, až sa dostaneme ku kaňonu Todra, kde medzi 300 m vysokými strmými skalnými útesmi vedie úzka cesta široká len 20 m, čo je nezabudnuteľným zážitkom. Pokračujeme údolím Dades s množstvom paliem  a záhrad. Cestou „Tisícich Kasbahov“ sa dostaneme  do mesta Ouarzazate.

7. deň:
Podľa záujmu navštívime filmové štúdiá (vstup za poplatok cca 50 AED) a 30 km vzdialený Ait Benhaddou Kasbahs „pieskový zámok“ (UNESCO), najdokonalejšiu ukážku tradičného predsaharského života. Vďaka svojej neopakovateľnej atmosfére sa stal súčasťou filmov Lawrenc z Arábie, Múmia, Alexander, Sedem rokov v Tibete a mnohých ďalších. Cez priesmyk Tizi n´Tichka sa dostaneme opäť do Marakéša, kde navštívime najznámejšie námestie Djemaa El Fna, ktoré cez deň funguje ako miestny súk a večer sa mení na veľmi zaujímavé miesto plné hudobníkov, rozprávačov, artistov, zaklínačov hadov a stánkov s miestnymi špecialitami. Pozrieme si aj nádherné miesta a najväčšie pamiatky.

8. deň:
Čaká nás posledný deň v tejto krajine plnej farieb a vôní. Dopoludnia navštívime hrobky Saadian, palác Bahia, minaret Koutobia a záhrady Menara, Pred nami je už len transfer na letisko a odlet do Viedne. V prípade odletu z Agadiru je program zájazdu prehodený.


Ubytovanie:
4* hotely.

Stravovanie:
Polpenzia (bez nápojov).


Doprava:
Letecká z Viedne.


Poznámka:
Lety na rok 2023 môžu byť realizované do Marakéša alebo do Agadiru. Pri prílete do Agadiru budú jednotlivé dni programu poprehadzované následne:

1. deň: Odlet z Viedne. Prílet do marockého prímorského letoviska Agadir.
2. deň: Z Agadiru są presunieme cez mesto Taroudant, Taliouine ktoré je známe pestovaním šafránu a Tazenakht do mesta Ourzazate. Navštívime Ait Benhaddou Ksar „pieskový zámok“ (UNESCO), ktorý je najdokonalejšiu ukážku tradičného predsaharského života. Vďaka svojej neopakovateľnej atmosfére sa stal súčasťou filmov Lawrence z Arábie, Múmia, Alexander, Sedem rokov v Tibete a mnohých ďalších. Voľný čas v centre Ourzazate. Možnosť návštevy kasby Taourirt, prípadne filmového múzea. /vstup za poplatok/
3. deň:  Presunieme sa z Ourzazate cestou “tisíc kazieb” do Erfoudu. Cesta je veľmi fotogenická plná rôznych starych pevností a oáz. Budeme križovať údolie Dades, kde sú oázy Skoura, El kella M Gouna, Boumalne Dades, dostaneme sa ku kaňonu Todra, kde medzi 300 m vysokými strmými skalnými útesmi vedie úzka cesta široká len 20 m, čo je nezabudnuteľným zážitkom, ďalej cez Tinerhir a Tinejdad do regiónu Tafilalt. Fakultatívne možný výlet na džípoch do púšte na duny v Erg Chebbi pri dedinke Merzouga. Púšť je jednou z mnohých tvárí Afriky, a teda aj Maroka. Uprostred nej sa rozprestiera jedna z najväčších oáz na Sahare – Erfoud. V tejto oblasti sa naskytá jedinečná príležitosť previezť sa na ťavách po pieskových dunách a vychutnať si okúzľujúcu atmosféru púšte a slnka. V blízkom okolí sa tiež ťaží čierny mramor a je tu možnosť vidieť prekrásne skameneliny. 
4. deň: Dnešný deň opustíme juh a vyberieme sa smerom do Fesu. Budeme prechádzať cez mesto Errachidia a údolie Ziz s množstvom malých opevnených dediniek. Presunieme sa masívnym horstvom Stredného Atasu s nádhernými scenériami, cez Midelt, Ifrane, stredisko zimných športov, Imouzzer Kandar až do Fesu.
5. deň: Ráno bude venované prehliadke mesta Fez (UNESCO), ktoré je právom považované za kolísku vzdelania a kultúry. Navštívime hrobky dynastie Merinides, uchváti nás miestny bazár, kde sa budeme predierať úzkymi uličkami medzi oslíkmi a necháme sa uniesť množstvom farieb a vôní, navštívime jednu zo starovekých medries, mešitu Karouine /zvonka/, miestne garbiarne. Počas prechádzky sa stretneme aj s miestnymi výrobcami suvenírov, ktoré si budeme môcť zakúpiť. Po programe sa presunieme do mesta Meknes.
6. deň: Ráno začneme prehliadkou mesta Meknes (UNESCO). „Marocké Versailles“, ktoré bolo založené v 17. st. Prejdeme sa starou medinou, trhom pri námestí Place el Hedim a zavítame aj do honosného riádu z 19. st. Dar Jamai. Z Meknesu sa presunieme do Volubilisu kde navštívme rímske ruiny, následne budeme pokračovať do hlavného mesta Maroka, Rabatu, kde si pozrieme nádhernú starú časť mesta, Kasbah Oudaya, Hasanovu vežu, mauzóleum Mohammeda V. /zvonka/ a Mechouar (známe opevnenie okolo kráľovského paláca). Na záver sa presunieme do mesta Casablanca, ktoré je známe priemyselným a obchodným centrom Maroka. Krátka prehliadka nám zahrnie námestie Spojených národov, medinu, námestie Mohameda V., okolie kráľovského paláca a rezidenčnú štvrť Anfa, Al Diab nábrežnú promenádu a okolie mešity Hassana II.
7. deň: Po raňajkách sa presúvame z Casablancy do Marakéšu. Prehliadka mesta nám priblíži povestné Saadske hrobky zo 16. st., opevnenie mešity a minaret Koutoubia, nádherný palác Bahia, záhrady Menara. Toto staroveké mesto nazývané aj Červená Perla, dodnes fascinuje farebnosťou námestí, uličiek a domov, ako aj islamskými pamiatkami a arabskou architektúrou. Pozriete si známe námestie Djemaa el Fna, v ktorého okolí sú najväčšie marocké trhy, zažijeme neopakovateľnú orientálnu atmosféru. 
8. deň: Transfer do Agadiru, odlet do Viedne.
Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA–letisko–BA. Miestne transfery. 7x ubytovanie v 4* hoteloch s polpenziou, výlety a vstupy podľa programu, služby sprievodcu CK SATUR.

Celková cena nezahŕňa:
Povinné doplatky: povinné prepitné 40 EUR (platí sa na mieste po prílete sprievodcovi CK SATUR). Ostatné doplatky: za 1/1, strava a nápoje neuvedené v programe, fakultatívne aktivity a cestovné poistenie.

GALANTA, Šafárikova 1526, tel/fax: 031/7802106-8, mobil: 0903 420 794, 0915 841 961-2, gita@gita.sk 

 

 
 
 
DOVOLENKA  TROCHU  INAK .... luxusné plavby s lodnými spoločnosťami:
Navštívte
Náš profesionálny partner pre informačnú techniku:
Predaj a servis novej a repasovanej výpočtovej a kancelárskej techniky, elektroniky
Odborné poradenstvo v oblasti IT
Služby súvisiace s počítačovým spracovaním údajov

Web: www.itprofessional.sk
E-shop: obchod.itprofessional.sk 
Facebook: https://www.facebook.com/ITPro.sro