To najlepšie z Čiernej Hory

To najlepšie z Čiernej Hory, poznávací zájazd To najlepšie z Čiernej Hory, poznávací zájazd To najlepšie z Čiernej Hory, poznávací zájazd To najlepšie z Čiernej Hory, poznávací zájazd To najlepšie z Čiernej Hory, poznávací zájazd To najlepšie z Čiernej Hory, poznávací zájazd To najlepšie z Čiernej Hory, poznávací zájazd To najlepšie z Čiernej Hory, poznávací zájazd To najlepšie z Čiernej Hory, poznávací zájazd To najlepšie z Čiernej Hory, poznávací zájazd To najlepšie z Čiernej Hory, poznávací zájazd To najlepšie z Čiernej Hory, poznávací zájazd To najlepšie z Čiernej Hory, poznávací zájazd To najlepšie z Čiernej Hory, poznávací zájazd To najlepšie z Čiernej Hory, poznávací zájazd To najlepšie z Čiernej Hory, poznávací zájazd
Destinácia: Čierna Hora
Kód zájazdu: 1282383
Cena od: 1 146,10 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

24.09.2024 6 dní First Minute 1 146,10 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
6-dňový letecký zájazd

Perex:
Stretnutie s Čiernou Horou vám predstaví tú najmalebnejšiu oblasť Jadranského pobrežia, kde spoznáte historickú Budvu s elegantnými ikonami, ktorá šíri atmosféru stredoveku aj dnes, malebné mestečko Perast a celú krásu Kotorského zálivu i národného parku Lovćen s bohatou flórou a faunou. Zoznámite sa aj s kolískou kultúry čiernohorského národa - mestom Cetinje, ležiace 25 km od pobrežia, či najväčšie balkánske jazero. 

1. deň:
Transfer z Bratislavy na letisko vo Viedni. Odlet do Podgorice/Dubrovnika. Transfer do najväčšieho prímorského strediska Čiernej Hory – Budvy. Ubytovanie, voľný program, fakultatívne večera.

2. deň:
Po raňajkách odchod do jedného z najkrajších barokových miest v Čiernej Hore, do mestečka Perast na pobreží Kotorskej zátoky. Počas výletu loďou uvidíme najznámejšie atrakcie Perastu – dva kostolné ostrovčeky. Ostrov sv. Juraja je pre turistov neprístupný, nachádza sa tu benediktínsky kláštor a cintorín. Na Ostrove Panny Márie v skalách si pozrieme nádhernú kaplnku s pozostatkami Panny Márie a krásnymi obrazmi a malé múzeum. Presunieme sa do malebného mestečka Kotor, ktoré je od roku 1979 zapísané na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Medzi najznámejšie pamiatky patria mestské hradby (Sú dlhé 5 km a miestami vysoké až 20 m. Obklopujú mesto od mora až na vrchol sv. Ivana.), palác Grgurina, Katedrála sv. Tripuna, Námestie zbraní a spleť kľukatých uličiek. Návrat do Budvy, ubytovanie, fakultatívne večera.

3. deň:
Raňajky. Dnes sa vyberieme do Národného parku Lovčen, ktorý je významný tiež pre svoje kultúrne dedičstvo. Na vrchole Jezerski (výstup 461 schodmi) si pozrieme Mauzóleum Petra Petrović – Njegoša II, vladyku, básnika a filozofa. Našou ďalšou zastávkou je Njeguši, na úpätí pohoria Lovčen. Dedinka je známa predovšetkým tým, že odtiaľto pochádza významný kráľovský čiernohorský rod – Dynastia Petrović – Njegošovcov. Je známa aj svojou ľudovou architektúrou a gastronomickými špecialitami – njegušský pršut a njegušský syr, ktoré aj ochutnáme. Presunieme sa do mesta Cetinje, ktoré bolo do roku 1918 hlavným mestom Čiernohorského kniežatstva. Teraz je duchovným a kultúrnym centrom Čiernej Hory. Prehliadka mesta s množstvom kultúrno – historických pamiatok. Navštívime Cetinjský kláštor zo začiatku 18. storočia, ktorý slúžil najmä ako rezidencia čiernohorských panovníkov aj ako sídlo najvyššej hlavy pravoslávnej cirkvi, vladykov. Aj dnes funguje ako sídlo hlavy čiernohorskej pravoslávnej cirkvi. Návrat do Budvy, ubytovanie, fakultatívne večera.

4. deň:
Po raňajkách sa vyberieme ku Skadarskému jazeru, ktoré je najväčším jazerom na Balkáne. Nachádza sa na hranici s Albánskom, ktorému jedna tretina jazera patrí. V Čiernej Hore je jazero a jeho okolie od roku 1983 národným parkom. Je jednou z najväčších vtáčích rezervácií v Európe s viac než 270 druhmi, medzi inými aj poslednými európskymi pelikánmi. Počas výletnej plavby sa pokocháme krásnou prírodnou scenériou okolia. Pokračujeme do vinárstva Plantaže – 13. jul, ktoré vlastní najväčšiu vinicu v jednom komplexe, rozprestierajúcu sa na 2300 ha. Čaká nás návšteva vínnych pivníc a ochutnávka vín. Návrat do Budvy, ubytovanie, fakultatívne večera.

5. deň:
Raňajky. Individuálny program. Fakultatívne večera.

6. deň:
Raňajky, individuálne voľno, transfer na letisko, odlet do Viedne a následne transfer do Bratislavy.

Poznámka:
Zmena odletových miest, letových časov a programu vyhradená.

Doprava:
Letecká.

Ubytovanie:
6x ubytovanie v 4* hoteli

Stravovanie:
6x raňajky

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu na trase Viedeň – Podgorica/Dubrovnik – Viedeň, servisné poplatky, transfer Bratislava – letisko – Bratislava, transfer letisko – hotel – letisko, 5x ubytovanie v 4* hoteli s raňajkami, autokarovú dopravu podľa programu, sprievodcu CK

Celková cena nezahŕňa:
Za 1/1 izbu, za 5 večerí, vstupy, ochutnávku, plavby, pobytovú taxu, cestovné poistenie.
GALANTA, Šafárikova 1526, tel/fax: 031/7802106-8, mobil: 0903 420 794, 0915 841 961-2, gita@gita.sk 

 

 
 
 
DOVOLENKA  TROCHU  INAK .... luxusné plavby s lodnými spoločnosťami:
Navštívte
Náš profesionálny partner pre informačnú techniku:
Predaj a servis novej a repasovanej výpočtovej a kancelárskej techniky, elektroniky
Odborné poradenstvo v oblasti IT
Služby súvisiace s počítačovým spracovaním údajov

Web: www.itprofessional.sk
E-shop: obchod.itprofessional.sk 
Facebook: https://www.facebook.com/ITPro.sro