Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia

, autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, zámok Peleš , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, Sinaia, kostol patriaci kláštoru , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, kostol Biertan , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, Brašov, Čierna katedrála , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, Brašov , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, historický cintorín , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, rumunská krajina , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, Brašov, radnica , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, Draculov hrad Bran , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, Sibiu, centrum mesta, , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, Sibiu, typická architektúra , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, Sighisoara, orloj , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, Sighisoara, orloj z diaľky , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, Hunedoara, hrad Mateja Korvína , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, zámok Peleš , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, bábika v tradičnom odeve , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, mapa , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, leták
Destinácia: Rumunsko
Kód zájazdu: 1266120
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Rýchly popis:

Tí, ktorí ho navštívili si kladú otázku, prečo až teraz. Tajuplné Rumunsko nadchne každého cestovateľa a učaruje svojou bohatou históriou a nezabudnuteľnou atmosférou. Výnimočné miesta opradené povesťami, pompézny hrad Peleš, nedotknutá príroda. Spoznajte s nami krajnu prekvapení.


Ubytovanie: 4x v hoteli

Stravovanie: 4x raňajky

 

Oradea - Turda - Mediáš - Sighisoara - Brašov - Sinaia - Sibiu - Alba Iulia - Hunedoara




Doprava:
autobusová

Program:

1. deň - odchod zo Slovenska v skorých ranných hodinách, príchod do mesta Oradea (Veľký Varadín), ktoré bolo súčasťou Uhorského kráľovstva až do roku 1918. Dnes tu žije početná maďarská a malá slovenská menšina. Prehliadka centra mesta s divadlom, nádhernou synagógou, pri ktorej stojí pozoruhodný hotel Čierny orol. Odchod do mesta Turda, ubytovanie a nocľah.

2. deň - raňajky, krátky presun, návšteva soľnej bane Salina Turda, kde sa soľ ťažila už v 13. storočí a dnes je zaujímavou turistickou atrakciou. Prehliadka opevnených kostolov v oblasti mesta Mediáš, z ktorých najzaujímavejší je Biertan s trojitým opevnením. Transfer do mesta Sighisoara, prezývaného aj “sedmohradský Norimberg”, ktoré vďaka svojmu starobylému rázu tvorí bránu do Transylvánie a tiež je na zozname UNESCO. Návšteva rodného domu Vlada Tepesa, ktorý bol pre Brama Stockera inšpiráciou k svetoznámeho románu Dracula. Presun do mesta Brašov, ubytovanie a nocľah.

3. deň - raňajky, krátky presun a následná prehliadka horského mestečka Sinaia, ktoré je bývalým letným sídlom rumunskej kráľovskej rodiny a je nazývané „Perlou Karpát“. Pešia prehliadka k zámku Peleš, ktorý je so svojimi bohato zdobenými interiérmi jedným z najzachovalejších kráľovských palácov v Európe. Návšteva najväčšej atrakcie Rumunska – hradu Bran, sídla legendárneho grófa Draculu. Návrat do Brašova, založeného v 13. storočí Rádom nemeckých rytierov, prehliadka historického jadra s radnicou a Čiernou katedrálou, najväčšou cirkevnou stavbou na Balkáne. Prechádzka jednou z najužších ulíc v Európe, Strada Sforii, po prehliadke návrat do hotela a nocľah.

4. deň - raňajky, návšteva mesta Sibiu s romantickým malebným mestským jadrom. Prechádzka Horným mestom s architektonicky zaujímavými budovami smerom k Dolnému mestu s malými farebnými domčekmi. Hlavné námestie, ktorému dominuje majestátny Brukenthalov palác, je zapísané na zozname UNESCO. Odchod do starobylého mesta Alba Iulia, prehliadka centra s pevnosťou a románskou katedrálou s hrobmi Huňadyovcov. Ubytovanie a nocľah.

5. deň - po raňajkách presun do mesta Hunedoara, prehliadka hradu týčiaceho sa nad priemyselnou časťou mesta. História hradu sa spája s rodom Huňadyovcov a pôsobením Mateja Korvína a Gabriela Bethlena a je opradená mnohými legendami a tajomstvami. Transfer a návrat na Slovensko v neskorých večerných hodinách.


V cene je zahrnuté:
doprava luxusným autokarom, 4x ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami, sprievodca CK, prehliadky podľa programu bez vstupov.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: palivový príplatok 5 EUR, pobytová taxa (platba na mieste cca 2 EUR/os./noc), palivový a emisný príplatok 5 EUR. Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie (vrátane poistenia COVID) KOMFORT 3,70 EUR/os./deň alebo PLUS 4,70 EUR/os./deň, orientačná cena vstupov 180 RON/40 EUR/os. (platba na mieste v RON). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 145 EUR/4 noci, miestenka 10 EUR, príplatok za dvojsedadlo 165 EUR. Nástupné miesta: BA – bez príplatku, NR, TT - 10 EUR, NZ, KN, TO, PN, PE - 15 EUR, TN, ZH, PD, DUB, NM - 20 EUR, BB, ZV, PB, ZA - 25 EUR.

Typ stravy:
raňajky

Dni:
5 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
Salina Turda | Sighisoara | hrad Bran | zámok Peleš

GALANTA, Šafárikova 1526, tel/fax: 031/7802106-8, mobil: 0903 420 794, 0915 841 961-2, gita@gita.sk 

 

 
 
 
DOVOLENKA  TROCHU  INAK .... luxusné plavby s lodnými spoločnosťami:
Navštívte
Náš profesionálny partner pre informačnú techniku:
Predaj a servis novej a repasovanej výpočtovej a kancelárskej techniky, elektroniky
Odborné poradenstvo v oblasti IT
Služby súvisiace s počítačovým spracovaním údajov

Web: www.itprofessional.sk
E-shop: obchod.itprofessional.sk 
Facebook: https://www.facebook.com/ITPro.sro