Okruh Islandom

Destinácia: Island
Kód zájazdu: 1183491
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Zažite neopakovateľnú atmosféru nádherného ostrova v Atlantickom oceáne s prvkami severskej klímy, ktorý je jedinečným skvostom Európy. Krajina plná hučiacich vodopádov, čiernej lávy, spiacich sopiek, rozľahlých ľadovcov a pokrytá zeleným machom v ktorej prežijete neopakovateľné zážitky. Tento jedinečný zájazd Vás zoberie okolo celého Islandu za 8dní.

PROGRAM:
1.Deň ODLET Z VIEDNE, POLOOSTROV REYKJANES                                                            
Odlet do Reykjaviku priamym letom, nasledne po prilete:  výlet na poloostrov REYKJANES, ktorý je zapísaný aj do svetového dedičstva UNESCO a uvidíte nádherné vulkanické fumaroly a solfatary pri meste Krysuvik, následne presun na oddych do najnavštevovanejšieho miesta Islandu - termálnych kúpeľov BLUE LAGOON spojené s nezabudnuteľným kúpaním sa v termálnej vode bohatej na minerály. Následne presun do jedného z najpokojnejších miest Európy – Islandského Reyjkjaviku.

2.deň ISLANDSKÝ “GOLDEN CIRCLE““                                                                                    
Dnes sa vydáme po najnavštevovanejšej trase Islandu Golden circle – zlatého okruhu“, ktorý nás povedie do Národného parku THINGVELLIR zapísaného do svetového dedičstva UNESCO a kde bol v roku 930 založený prvý demokratický parlament sveta, ďalej uvidíte asi najkrajší vodopád Islandu -  GULLFOSS, slávny GEYSIR, ktorý dal meno všetkým gejzírom, jeho mladšíeho brata STROKKUR. Ubytovanie okolie Hella.

3.deň JUŽNÉ POBREŽIE – VODOPÁDY A ĽADOVCOVÁ LAGÚNA JÖKULSÁRLÓN 
Tentokrát zamierime na južné pobrežie Islandu až na dohľad svetoznámej sopky HEKLA a pozrieme sa na dva fantastické vodopády SELJALANDSFOSS, poza ktorý sa budete môcť aj prejsť a SKOGAFOSS. Pôjdeme popri sopke Eyjafjallajokull, ktorá vybuchla v r. 2010, pokračujeme k najjužnejšiemu mysu Islandu DYRHOLAEY obklopenom nádhernými čiernymi plážami a skalnými útesmi odkiaľ je úchvatný pohľad na Atlantik. Cez národný park Skaftafell sa presunieme až ku jazeru Jokulsarlon, kde sa natáčal známy film Jamesa Bonda „ Die Another day“ a na vlastné oči budete mať možnosť vidieť najväčší európsky ľadovec Vatnajökull,, ktorý sa vlieva do jazera a vytvára malé ľadové kryhy. Na tomto mieste budete mať možnosť aj fakultatívneho výletu loďou pomedzi ľadovce a troškou štastia budete vidieť aj tulene na ľadových kryhách. Deň zakončíme na diamantovej pláži.

4.deň JÖKULSÁRLÓN A MALEBNÉ DEDINKY HOFN A EGILSSTADIR                             
V tento deň sa presunieme do oblasti východných fjordov cez malebné rybárske dedinky Hofn a Djupivogur až do mestečka Egilsstadir, ktoré leží pri jazere Larfljot s bájnou islandskou príšerou Larfjotsormur.

5.deň DIAMANTOVÝ OKRUH  - DETIFOSS, SKOGAFOSS, MÝVATN, AKUREYRI                   
Opúšťame východnú časť ostrova a mierime k slávnemu vodopádu DETIFOSS, ktorý je druhý najmohutnejší vodopád Európy a najmohutnejší vodopád ostrova. Pokračujeme ďalej okolo jazera MYVATN a zastavíme sa pri lávovom poli sopky Krafla v oblasti LEIRHJUKUR, lávovým labyrintom DIMMUBORGIR, v ktorých žijú islandskí trolovia pod sopkou HVERFELL. Pokračujeme k jednému z najkrajších vodopádov GODAFOSS a noc strávime na severe v meste Akureyri.

6.deň ZÁPADNÉ POBREŽIE – POLOSTROV SNAEFELLNESS                                                        
Opúšťame ďaleký sever a po ceste číslo 1 pokračujeme na západ popri malebnému horskému masívu HRAUNDRANGI a okolo západným fjordom prichádzame až na bájny polostrov SNAEFELLNESS a zastavíme sa v malebnom mestečku Stykkisholmur s výhľadmi na okolie a náš deň zakončíme pri najfotografovanejšom vodopáde Islandu Kirkjufell.  

7.deň ÚTESY ARNASTAPI, BUDIR A REYKJAVIK                                                                     
Pokračujeme po ceste okolo slávneho ľadovca SNAEFELLSJOKULL, prejdeme sa po slávnej čiernej pláži a zastavíme sa na vtáčích útesoch ARNARSTAPI a uvidíme aj malebný drevený kostolík BUDIR. Popoludní sa presunieme do hlavného mesta ISLANDU – REYKJAVIKU, ktorého panoráme dominuje HALLGRIMOV KOSTOL – deň zavŕšime krátkou prehliadkou mesta.

8.deň REYKJAVIK, MODRÁ LAGŃA A ODLET                                                                         
Po raňajkách si užívajte voľný program na nákupoch suvenýrom,  prípadne budete mať ešte možnosť sa vydať na plavbu za veľrybami a následne a následne sa presunieme do najnavštevovanejšieho miesta Islandu - termálnych kúpeľov BLUE LAGOON spojené s nezabudnuteľným kúpaním sa v termálnej vode bohatej na minerály. Popoludňajší odlet do Viedne. Prílet o cca 22.00hod.  

PREFEROVANÉ HOTELY:
Reykjavik – Center Hotels plaza 3*
Hella – Stracta hotel 4*
Hofn – Milk factory 3*
Egilsstadir - Hotel Edda 3*
Akureyri – Hotel Kea by Keahotels 4*
Kirkjufell – hotel Kirkjufell hotel 3*
Reykjavik – Center Hotels plaza 3*

CENA ZAHŔŇA:                         

medzinárodnú letenku priamym letom z Viedne do Reykjaviku a späť vrátane leteckých, bezpečnostných a palivových poplatkov,
7x ubytovanie v dvojlôžkových izbách s raňajkami v 3*  a 4*hoteloch
slovenský sprievodca počas celého zájazdu
poistenie insolventnosti  

PRÍPLATKY:                                

jednolôžková izba – 890€
poistenie UNION – od 2,00€/osoba/deň
vstup do kúpeľov Blue lagoon – od 70€/osoba
4* hotely – na vyžiadanie
10kg batožina – 60€

GALANTA, Šafárikova 1526, tel/fax: 031/7802106-8, mobil: 0903 420 794, 0915 841 961-2, gita@gita.sk 

 

 
 
 
DOVOLENKA  TROCHU  INAK .... luxusné plavby s lodnými spoločnosťami:
Navštívte
Náš profesionálny partner pre informačnú techniku:
Predaj a servis novej a repasovanej výpočtovej a kancelárskej techniky, elektroniky
Odborné poradenstvo v oblasti IT
Služby súvisiace s počítačovým spracovaním údajov

Web: www.itprofessional.sk
E-shop: obchod.itprofessional.sk 
Facebook: https://www.facebook.com/ITPro.sro