Z renesančnej Florencie do "sladkej" Perugie

Z kráľovstva renesancie do kráľovstva čokolády, poznávací zájazd Z kráľovstva renesancie do kráľovstva čokolády, poznávací zájazd Z kráľovstva renesancie do kráľovstva čokolády, poznávací zájazd Z kráľovstva renesancie do kráľovstva čokolády, poznávací zájazd Z kráľovstva renesancie do kráľovstva čokolády, poznávací zájazd Z kráľovstva renesancie do kráľovstva čokolády, poznávací zájazd Z kráľovstva renesancie do kráľovstva čokolády, poznávací zájazd Z kráľovstva renesancie do kráľovstva čokolády, poznávací zájazd Z kráľovstva renesancie do kráľovstva čokolády, poznávací zájazd Z kráľovstva renesancie do kráľovstva čokolády, poznávací zájazd Z kráľovstva renesancie do kráľovstva čokolády, poznávací zájazd Z kráľovstva renesancie do kráľovstva čokolády, poznávací zájazd Z kráľovstva renesancie do kráľovstva čokolády, poznávací zájazd Z kráľovstva renesancie do kráľovstva čokolády, poznávací zájazd Z kráľovstva renesancie do kráľovstva čokolády, poznávací zájazd Z kráľovstva renesancie do kráľovstva čokolády, poznávací zájazd Z kráľovstva renesancie do kráľovstva čokolády, poznávací zájazd
Destinácia: Taliansko
Kód zájazdu: 1304528
Cena od: 1 039 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

30.05.2024 5 dní First Minute 1 039 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
5 - dňový letecký zájazd

Perex:
Hovorí sa, že Florencia je klenot v ríši renesancie, ktorú ešte korunuje rieka Amo, kde sa staré domy nakláňajú nad jej vody, bazilika Santa Croce, Neptúnova fontána, Dávid od Michalangela, most Ponte Vecchio s množstvom obchodov, architektonický zázrak na Piazza del Duomo a jedinečná galéria Uffizi. Spoznáte aj krásne mesto Arezzo so skvostnými freskami, pútnické Assisi, malebné Gubbio a sladkú Perugiu, v ktorej sa nedá odolať čokoláde už viac ako sto rokov. 


Program:
1. deň:
Transfer z Bratislavy na letisko vo Viedni, odlet do Florencie. Po prílete transfer do centra mesta, pešia prehliadka. Pozrieme si baziliku Santa Croce, ktorý ukrýva hroby Galilea, Michelangela, Machiavelliho, či Rossiniho krátkou prechádzkou prejdeme na námestie Piazza della Signoria, zastavíme sa pri Neptúnovej fontáne, jazdeckom pomníku Cosima I., budeme obdivovať Palazzo Vecchio, aj svetoznámu sochu Dávida od Michelangela a nenecháme si ujsť ani prechádzku po najstaršom moste Florencie – Ponte Vecchio s množstvom zlatníckych obchodov. Ubytovanie.

2. deň:
Po raňajkách pokračovanie prehliadky Florencie: Pastvou pre oči je Piazza del Duomo, kde sa nachádza nádherný dóm Santa Maria del Fiore, ktorého kupola od Brunelleschiho je aj v dnešnej dobe považovaná za architektonický zázrak; Zvonica, Baptistérium sv. Jána, Galleria degli Uffizi - najväčšia obrazová galéria v Taliansku a klenotnica talianskeho renesančného maliarstva, Medicejská kaplnka. Určite nám zostane čas aj na posedenie pri káve alebo poháriku Chianti. Návrat na ubytovanie.

3. deň:
Raňajky, odchod do krásneho mesta Arezzo, ktorého história siaha až do čias Etruskov. Mesto nás prekvapí množstvom architektonických pamiatok, kostolov a múzeí. Najznámejšou pamätihodnosťou je kostol sv. Františka s unikátnymi renesančnými freskami od Piera della Francesca. Popoludní budeme pokračovať do čarovného mestečka Gubbio, ktoré je úzko spojené s osobnosťou sv. Františka. Gubbio – spleť stredovekých uličiek a malebných zákutí, je postavené na kopci a pozostáva z niekoľkých úrovní, ktoré su navzájom prepojené výťahmi, takže k najdôležitejším pamiatkam ako je Dóm alebo Palazzo dei Consoli sa dostaneme úplne bez námahy. Odchod na ubytovanie.

4. deň:
Po raňajkách sa presunieme na svetoznáme pútnické miesto Assisi, známe tiež ako "Mesto mieru". Návšteva Baziliky zasvätenej sv. Františkovi (UNESCO), kde budeme mať možnosť obdivovať unikátnu výzdobu, na ktorej sa podieľali najvýznamnejší umelci svojej doby. Nádherný je najmä cyklus fresiek predstavujúcich život svätca, niektorými historikmi pripisovaný mladému Giottovi. Popoludní nás čaká prehliadka ďalšieho významného historického mesta Perugia. Pozrieme si slávnu katedrálu San Lorenzo na námestí Piazza IV Novembre s monumentálnou fontánou Maggiore, ktorá sa stala hlavným bodom historického centra. Ďalšou zaujímavou pamätihodnosťou je Palazzo dei Priori – dnes sídlo múzea umenia s cennými zbierkami alebo bývalá pevnosť Rocca Paolina. V meste sa tiež zachovali časti pôvodného opevnenia, z ktorých je nádherný výhľad na celú krajinu. Perugia je tiež Mekkou milovníkov čokolády, firma Perugina tu vyrába čokoládové pochúťky už od roku 1907. Určite si neodpustíme aspoň malú sladkú bodku za dňom plným zážitkov! Návrat na ubytovanie.

5. deň:
Po raňajkách presun do Florencie. Poslednýkrát sa pokocháme výhľadom na Florenciu z jedného z jej najvyššie položených miest - z Piazzale Michelangelo a nahliadneme do jedného z najkrajších kostolov v celom Taliansku - San Miniato. Presun na letisko, odlet späť do Viedne a následný transfer do Bratislavy.


Ubytovanie:
4 x v hoteli 3*

Stravovanie:
4 x raňajky


Doprava:
Letecká

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu Viedeň – Florencia/Bologna – Viedeň. Transfer BA - letisko - BA. Miestnu dopravu podľa programu. 4 x ubytovanie s raňajkami v hoteli 3*. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.

GALANTA, Šafárikova 1526, tel/fax: 031/7802106-8, mobil: 0903 420 794, 0915 841 961-2, gita@gita.sk 

 

 
 
 
DOVOLENKA  TROCHU  INAK .... luxusné plavby s lodnými spoločnosťami:
Navštívte
Náš profesionálny partner pre informačnú techniku:
Predaj a servis novej a repasovanej výpočtovej a kancelárskej techniky, elektroniky
Odborné poradenstvo v oblasti IT
Služby súvisiace s počítačovým spracovaním údajov

Web: www.itprofessional.sk
E-shop: obchod.itprofessional.sk 
Facebook: https://www.facebook.com/ITPro.sro